Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!
| Perunat | |
|---|---|
| 1 kg | pestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä |
| 2 l | vettä |
| 3 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | puntti tilliä |
| Kesävoi | |
| 200 g | normaalisuolaista voita |
| 1 kpl | pieni kesäsipuli varsineen |
| 30 g | matjessilliä |
| 2 rkl | ruohosipulia |
| 2 rkl | tilliä |
| mustapippuria | |
Perunat
Laita perunat suolalla maustettuun veteen kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tilli. Kypsennä 8–12 minuuttia rauhallisesti poreillen riippuen perunoiden koosta.
Kokeile kypsyyttä välillä, älä ylikypsennä perunoita! Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä jälkilämmöllä 3–4 minuuttia.
Kesävoi
Anna voin notkistua huoneen lämmössä.
Hienonna sipuli, matjessilli, ruohosipuli ja tilli hienoksi, sekoita voin joukkoon ja mausta seos vielä mustapippurilla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Perunat | |
| 1 kg | pestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä |
| 2 l | vettä |
| 3 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 1 kpl | puntti tilliä |
Kesävoi | |
| 200 g | normaalisuolaista voita |
| 1 kpl | pieni kesäsipuli varsineen |
| 30 g | matjessilliä |
| 2 rkl | ruohosipulia |
| 2 rkl | tilliä |
| mustapippuria | |
Perunat
Laita perunat suolalla maustettuun veteen kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tilli. Kypsennä 8–12 minuuttia rauhallisesti poreillen riippuen perunoiden koosta.
Kokeile kypsyyttä välillä, älä ylikypsennä perunoita! Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä jälkilämmöllä 3–4 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | puntti tilliä |
| 3 rkl | karkeaa merisuolaa |
| 2 l | vettä |
| 1 kg | pestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä |
Kesävoi
Anna voin notkistua huoneen lämmössä.
Hienonna sipuli, matjessilli, ruohosipuli ja tilli hienoksi, sekoita voin joukkoon ja mausta seos vielä mustapippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | normaalisuolaista voita |
| 1 kpl | pieni kesäsipuli varsineen |
| 30 g | matjessilliä |
| 2 rkl | ruohosipulia |
| 2 rkl | tilliä |
| mustapippuria |
Tarjoile perunat kesävoin kanssa.
465
Energiaa kcal
1947
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
21,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
12,1 g
Suolaa
465
Energiaa kcal
1947
Energiaa kj
33,8 g
Rasvaa
21,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,2 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
4,6 g
Proteiinia
12,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli