Perunat
Laita perunat suolalla maustettuun veteen kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tilli. Kypsennä 8–12 minuuttia rauhallisesti poreillen riippuen perunoiden koosta.
Kokeile kypsyyttä välillä, älä ylikypsennä perunoita! Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä jälkilämmöllä 3–4 minuuttia.
Kesävoi
Anna voin notkistua huoneen lämmössä.
Hienonna sipuli, matjessilli, ruohosipuli ja tilli hienoksi, sekoita voin joukkoon ja mausta seos vielä mustapippurilla.
Tarjoile perunat kesävoin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1927
460
33,6 g
21,4 g
33,6 g
2,6 g
2,0 g
4,6 g
12,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
puntti tilliä,
1 kpl pieni kesäsipuli varsineen,
mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli