Uudet perunat ja kesävoi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!

Uudet perunat ja kesävoi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!

Ainekset

perunat

1 kg
pestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä
2 l
vettä
3 rkl
karkeaa merisuolaa
1
puntti tilliä

kesävoi

200 g
normaalisuolaista voita
1 kpl
pieni kesäsipuli varsineen
30 g
matjessilliä
2 rkl
ruohosipulia
2 rkl
tilliä
mustapippuria

Valmistus

1

Perunat

Laita perunat suolalla maustettuun veteen kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tilli. Kypsennä 8–12 minuuttia rauhallisesti poreillen riippuen perunoiden koosta.

Kokeile kypsyyttä välillä, älä ylikypsennä perunoita! Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä jälkilämmöllä 3–4 minuuttia.

1
puntti tilliä
3 rkl
karkeaa merisuolaa
2 l
vettä
1 kg
pestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä
2

Kesävoi

Anna voin notkistua huoneen lämmössä.

Hienonna sipuli, matjessilli, ruohosipuli ja tilli hienoksi, sekoita voin joukkoon ja mausta seos vielä mustapippurilla.

200 g
normaalisuolaista voita
1 kpl
pieni kesäsipuli varsineen
30 g
matjessilliä
2 rkl
ruohosipulia
2 rkl
tilliä
mustapippuria

Tarjoile perunat kesävoin kanssa.

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 15.6.2020
Muokattu: 15.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1927

460

33,6 g

21,4 g

33,6 g

2,6 g

2,0 g

4,6 g

12,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

puntti tilliä,

1 kpl pieni kesäsipuli varsineen,

mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli