Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!
Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!
Yhteistyössä

Uudet perunat ja kesävoi

Arvostele resepti
5 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Keitä uudet perunat poreilevan kuumassa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, varo ylikeittämästä perunoita!

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa

Perunat

1 kgpestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä
2 lvettä
3 rklkarkeaa merisuolaa
1 kplpuntti tilliä

Kesävoi

200 gnormaalisuolaista voita
1 kplpieni kesäsipuli varsineen
30 gmatjessilliä
2 rklruohosipulia
2 rkltilliä
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Perunat

    Laita perunat suolalla maustettuun veteen kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja lisää joukkoon tilli. Kypsennä 8–12 minuuttia rauhallisesti poreillen riippuen perunoiden koosta.

    Kokeile kypsyyttä välillä, älä ylikypsennä perunoita! Kaada vesi pois ja anna perunoiden höyrystyä jälkilämmöllä 3–4 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplpuntti tilliä
    3 rklkarkeaa merisuolaa
    2 lvettä
    1 kgpestyjä uusia perunoita, tasakokoisia ja pieniä
  2. 2

    Kesävoi

    Anna voin notkistua huoneen lämmössä.

    Hienonna sipuli, matjessilli, ruohosipuli ja tilli hienoksi, sekoita voin joukkoon ja mausta seos vielä mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    200 gnormaalisuolaista voita
    1 kplpieni kesäsipuli varsineen
    30 gmatjessilliä
    2 rklruohosipulia
    2 rkltilliä
    mustapippuria

Tarjoile perunat kesävoin kanssa.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
15.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä