Uunipäärynät

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Uunipäärynät ovat helppo, herkullinen ja edullinen jälkiruoka. Tarjoa rapealla kauratäytteellä tuunatut uunipäärynät lämpimänä jäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(4 kpl) päärynää

Täyte

1 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
4 rklvoita
3 rklfariinisokeria
1/2 tlvaniljasokeria
1/4 tlkanelia
ripaus jauhettua kardemummaa

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä
kinuskikastiketta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pese ja kuori päärynät halutessasi. Halkaise päärynät ja poista siemenkodat lusikalla niin, että keskelle jää kuoppa täytteelle.

    MääräAinesosa
    500 g(4 kpl) päärynää
  2. 2

    Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pehmeä voi, fariinisokeri, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma. Aseta päärynät uunivuokaan ja täytä syvennykset täytteellä.

    MääräAinesosa
    1 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
    4 rklvoita
    3 rklfariinisokeria
    1/2 tlvaniljasokeria
    1/4 tlkanelia
    ripaus jauhettua kardemummaa
  3. 3

    Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet.

  4. 4

    Tarjoa päärynät lämpiminä vaniljajäätelön ja kinuskikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    vaniljajäätelöä
    kinuskikastiketta

Päärynöiden kypsennysaika riippuu hedelmän kypsyydestä. Valmiiksi pehmeiden hedelmien kypsennysajaksi riittää noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus jauhettua kardemummaa, vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä