Uuniriisipuuro

arvosana3/5

(4)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Mehevä uuniriisipuuro valmistuu kuin itsekseen vain neljästä aineksesta. Mittaa maito, puuroriisi ja suola voideltuun vuokaan ja anna uunin hoitaa loput!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/4 lmaitoa
2 dlpuuroriisiä
1/2 tlsuolaa
1 rklmargariinia vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele noin 2 litran vetoinen uunivuoka tai neljä annosvuokaa margariinilla. Mittaa maito, riisi ja suola vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 rklmargariinia vuoan voiteluun
    1 1/4 lmaitoa
    2 dlpuuroriisiä
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Kypsennä puuroa 175-asteisen uunin keskitasolla 1 ½ tuntia. Pienille vuoille riittää 1 tunnin kypsennysaika. Sekoita puuroa pari kertaa kypsennyksen aikana.

  3. 3

    Tarjoa riisipuuro maidon, kanelin ja sokerin tai marjakeiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
16.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä