Sulata rasva, lisää joukkoon sokeri ja siirappi. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon kerma ja yhdistetyt kuivat aineet. Siirrä pakastepussiin. Painele litteäksi. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli. Pehmennä taikinaa hetki jauhotetulla pöydällä ja kauli muutamaksi ohueksi levyksi. Ota muotilla piparkakkuja ja siirrä leivinpaperoidulle pellille. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
279
67
2,8 g
1,8 g
9,4 g
4,7 g
0,2 g
0,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Kardemummaa,
1 tl Leivinjauhetta,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli