Vadelmajäädyke
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jäädyke eli parfait voi kuulostaa vaikealta, mutta se on helppo tehdä. Tee tuoreista vadelmista raikas ja perinteistä kevyemmän makuinen jogurttijäädyke.
| 250 g | (2 rs) vadelmia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 300 g | turkkilaista jogurttia |
| Koristeluun | |
|---|---|
| 20 g | valkosuklaata |
- 1.
Vuoraa kakkuvuoka (vetoisuus 1 ½ l) kelmulla, niin että kelmun liepeet tulevat reunan yli.
- 2.
Ota muutama vadelma sivuun koristelua varten. Soseuta puolet vadelmista. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Notkista jogurtti kolmannessa kulhossa. Nostele jogurtin joukkoon ensin munavaahto ja sen jälkeen kermavaahto. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita vadelmasose toiseen osaan.
- 3.
Kumoa ensin vadelmamassa kelmutettuun vuokaan. Sekoita puolet lopuista vadelmista marjattomaan jäädykemassaan. Kumoa se vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmunliepeillä. Laita vuoka pakastimeen jäätymään yön yli.
- 4.
Ota jäädyke huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla sekä halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.
Vadelmajäädyke
Jäädyke eli parfait voi kuulostaa vaikealta, mutta se on helppo tehdä. Tee tuoreista vadelmista raikas ja perinteistä kevyemmän makuinen jogurttijäädyke.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (2 rs) vadelmia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 300 g | turkkilaista jogurttia |
Koristeluun | |
| 20 g | valkosuklaata |
Valmistus
- 1
Vuoraa kakkuvuoka (vetoisuus 1 ½ l) kelmulla, niin että kelmun liepeet tulevat reunan yli.
- 2
Ota muutama vadelma sivuun koristelua varten. Soseuta puolet vadelmista. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Notkista jogurtti kolmannessa kulhossa. Nostele jogurtin joukkoon ensin munavaahto ja sen jälkeen kermavaahto. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita vadelmasose toiseen osaan.
Määrä Ainesosa 250 g (2 rs) vadelmia 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl tomusokeria 1 tl vaniljasokeria 2 dl (1 prk) vispikermaa 300 g turkkilaista jogurttia - 3
Kumoa ensin vadelmamassa kelmutettuun vuokaan. Sekoita puolet lopuista vadelmista marjattomaan jäädykemassaan. Kumoa se vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmunliepeillä. Laita vuoka pakastimeen jäätymään yön yli.
- 4
Ota jäädyke huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla sekä halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.
Määrä Ainesosa 20 g valkosuklaata
Ravintosisältö
200
Energiaa kcal
838
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
8,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
200
Energiaa kcal
838
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
8,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,5 g
Hiilihydraatteja
17,3 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























