Vadelmajäädyke

Arvostele resepti
10 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Jäädyke eli parfait voi kuulostaa vaikealta, mutta se on helppo tehdä. Tee tuoreista vadelmista raikas ja perinteistä kevyemmän makuinen jogurttijäädyke.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
250 g(2 rs) vadelmia
2 kplkananmunaa
1 1/2 dltomusokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dl(1 prk) vispikermaa
300 gturkkilaista jogurttia

Koristeluun

20 gvalkosuklaata

Valmistus

  1. 1

    Vuoraa kakkuvuoka (vetoisuus 1 ½ l) kelmulla, niin että kelmun liepeet tulevat reunan yli.

  2. 2

    Ota muutama vadelma sivuun koristelua varten. Soseuta puolet vadelmista. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Notkista jogurtti kolmannessa kulhossa. Nostele jogurtin joukkoon ensin munavaahto ja sen jälkeen kermavaahto. Jaa seos kahteen osaan. Sekoita vadelmasose toiseen osaan.

    MääräAinesosa
    250 g(2 rs) vadelmia
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dltomusokeria
    1 tlvaniljasokeria
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    300 gturkkilaista jogurttia
  3. 3

    Kumoa ensin vadelmamassa kelmutettuun vuokaan. Sekoita puolet lopuista vadelmista marjattomaan jäädykemassaan. Kumoa se vuokaan ja tasoita pinta. Peitä kelmunliepeillä. Laita vuoka pakastimeen jäätymään yön yli.

  4. 4

    Ota jäädyke huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla sekä halutessasi rouhitulla valkosuklaalla.

    MääräAinesosa
    20 gvalkosuklaata

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä