Vadelmajuustokakku

arvosana4/5

(32)arviota
10 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Helppo vadelmajuustokakku syntyy ilman sähkövatkainta, sillä täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tämä kesäherkku valmistuu myös ilman liivatetta ja uunia. Raikkaat vadelmat, makea valkosuklaa ja täyteläinen tuorejuusto ovat täydellinen yhdistelmä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

200 gtummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla)
50 gvoita tai margariinia

Täyte

200 gvalkosuklaata
400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
2 rklsokeria
175 g(1 rs) vadelmia, kotimaisia

Lisäksi

vadelmia
tummia täytekeksejä
mintunlehtiä

Valmistus

  1. 1

    Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

  2. 2

    Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    200 gtummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla)
    50 gvoita tai margariinia
  3. 3

    Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä tuorejuusto ja suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita jogurtti ja sokeri suklaa-juustoseokseen. Kääntele vadelmat lopuksi täytteeseen.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    400 g(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
    300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
    2 rklsokeria
    175 g(1 rs) vadelmia, kotimaisia
  4. 4

    Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

  5. 5

    Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele vadelmilla, kekseillä ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    vadelmia
    tummia täytekeksejä
    mintunlehtiä

Vinkki: Kokeile pohjaan mintunmakuisia täytekeksejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vadelmia, tummia täytekeksejä, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
20.6.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä