Vadelmajuustokakku
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo vadelmajuustokakku syntyy ilman sähkövatkainta, sillä täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tämä kesäherkku valmistuu myös ilman liivatetta ja uunia. Raikkaat vadelmat, makea valkosuklaa ja täyteläinen tuorejuusto ovat täydellinen yhdistelmä.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | tummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla) |
| 50 g | voita tai margariinia |
| Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 300 g | (1 prk) turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | sokeria |
| 175 g | (1 rs) vadelmia, kotimaisia |
| Lisäksi | |
| vadelmia | |
| tummia täytekeksejä | |
| mintunlehtiä | |
- 1.
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2.
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
- 3.
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä tuorejuusto ja suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita jogurtti ja sokeri suklaa-juustoseokseen. Kääntele vadelmat lopuksi täytteeseen.
- 4.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5.
Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele vadelmilla, kekseillä ja mintunlehdillä.
Helppo vadelmajuustokakku syntyy ilman sähkövatkainta, sillä täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tämä kesäherkku valmistuu myös ilman liivatetta ja uunia. Raikkaat vadelmat, makea valkosuklaa ja täyteläinen tuorejuusto ovat täydellinen yhdistelmä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | tummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla) |
| 50 g | voita tai margariinia |
Täyte | |
| 200 g | valkosuklaata |
| 400 g | (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa |
| 300 g | (1 prk) turkkilaista jogurttia |
| 2 rkl | sokeria |
| 175 g | (1 rs) vadelmia, kotimaisia |
Lisäksi | |
| vadelmia | |
| tummia täytekeksejä | |
| mintunlehtiä | |
Valmistus
- 1
Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.
- 2
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 200 g tummia täytekeksejä (esim. domino tai rainbow vanilla) 50 g voita tai margariinia - 3
Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä tuorejuusto ja suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita jogurtti ja sokeri suklaa-juustoseokseen. Kääntele vadelmat lopuksi täytteeseen.
Määrä Ainesosa 200 g valkosuklaata 400 g (2 rs) maustamatonta tuorejuustoa 300 g (1 prk) turkkilaista jogurttia 2 rkl sokeria 175 g (1 rs) vadelmia, kotimaisia - 4
Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- 5
Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele vadelmilla, kekseillä ja mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa vadelmia tummia täytekeksejä mintunlehtiä
Vinkki: Kokeile pohjaan mintunmakuisia täytekeksejä.
Ravintosisältö
379
Energiaa kcal
1587
Energiaa kj
26,6 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
379
Energiaa kcal
1587
Energiaa kj
26,6 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,0 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vadelmia, tummia täytekeksejä, mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























