Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmajuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Helppo vadelmajuustokakku syntyy ilman sähkövatkainta, sillä täytteen ainekset vain sekoitetaan keskenään. Tämä kesäherkku valmistuu myös ilman liivatetta ja uunia. Raikkaat vadelmat, makea valkosuklaa ja täyteläinen tuorejuusto ovat täydellinen yhdistelmä.

Ainekset

Pohja

200 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino tai Rainbow Vanilla)
50 g
voita tai margariinia

Täyte

200 g
valkosuklaata
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2 rkl
sokeria
175 g
(1 rs) vadelmia, kotimaisia

Lisäksi

vadelmia
tummia täytekeksejä
mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Asettele irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Öljyä ja tomusokeroi reunat tai peitä reunat leivinpaperisuikaleella.

2

Murskaa keksit muovipussissa kaulimella tai monitoimikoneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos kevyesti irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin odottamaan.

200 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino tai Rainbow Vanilla)
50 g
voita tai margariinia
3

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä tuorejuusto ja suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita jogurtti ja sokeri suklaa-juustoseokseen. Kääntele vadelmat lopuksi täytteeseen.

200 g
valkosuklaata
400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
2 rkl
sokeria
175 g
(1 rs) vadelmia, kotimaisia
4

Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia tai yön yli.

5

Siirrä juustokakku vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele vadelmilla, kekseillä ja mintunlehdillä.

vadelmia
tummia täytekeksejä
mintunlehtiä

Vinkki: Kokeile pohjaan mintunmakuisia täytekeksejä.

Miltä maistui?(25 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
|
Muokattu: 6.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

379

1587

26,6 g

16,5 g

29,0 g

23,2 g

1,3 g

5,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

vadelmia,

tummia täytekeksejä,

mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli