Vadelmapannacotta

arvosana4/5

(12)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Italian sanat panna cotta tarkoittavat keitettyä kermaa – ja ihanaa, helppoa jälkiruokaa! Pannacotta tekeytyy useita tunteja, joten tee tämä perinteinen italialainen jälkiruoka jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottamaan. Viimeistele pehmeä pannacotta raikkailla limevadelmilla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Pannacotta

2 kplliivatelehteä
3 dlkuohukermaa
2 dlmaitoa
3/4 dlsokeria
1 kplvaniljatanko

Limevadelmat

1 kpllime
200 g(1 ps) kotimaisia vadelmia (pakaste)
3 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Laita liivatteet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 kplliivatelehteä
  2. 2

    Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan. Halkaise vaniljatanko. Raaputa siemenet kermaseokseen ja lisää myös vaniljatangon puolikkaat kattilaan. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois liedeltä. Poista vaniljatanko.

    MääräAinesosa
    3 dlkuohukermaa
    2 dlmaitoa
    3/4 dlsokeria
    1 kplvaniljatanko
  3. 3

    Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Laita liivatteet kuumaan kermaseokseen ja sekoita, kunnes ne liukenevat.

  4. 4

    Kaada seos tarjoiluastioihin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

  5. 5

    Pese ja raasta limen kuori. Laita jäiset vadelmat, sokeri ja limenkuori kulhoon. Anna maustua noin tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    200 g(1 ps) kotimaisia vadelmia (pakaste)
    3 rklsokeria
  6. 6

    Jaa limevadelmat hyytyneiden pannacottien päälle juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Tämän pannacottan rakenne on pehmeä. Jos haluat rakenteesta tiiviimmän, lisää reseptiin yksi liivatelehti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä