Välimeren porsaankyljykset

Nappaa talteen!
Porsaankyljykset maistuvat kasvisten kanssa. Pakastekasviksilla saa helposti ja edullisesti makua ja väriä ruokaan. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Välimeren porsaankyljykset viimeistellään basilikalla.
| 6 kpl | porsaankyljystä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 tl | pihvimaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 kpl | (500 g) pakasteuuni- ja grillikasviksia |
| 1 kpl | (400 / 240 g) säilykekirsikkatomaatteja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1/2 dl | hienonnettua basilikaa |
- 1.
Saksi kyljysten sivusilavaan muutama viilto. Paista kyljyksiä öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kyljykset laakeaan uunivuokaan. Purista sinappia kyljysten päälle ja ripottele pinnalle pihvimaustetta ja suolaa. Levitä mausteet veitsellä. Kaada paistinpannulle vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kiehauta liemi ja valuta uunivuokaan. Siirrä lihat 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nosta lämpöä 225 asteeseen.
Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pakastekasvikset. Valuta päälle kirsikkatomaatit liemineen. Jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.
Välimeren porsaankyljykset
Porsaankyljykset maistuvat kasvisten kanssa. Pakastekasviksilla saa helposti ja edullisesti makua ja väriä ruokaan. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Välimeren porsaankyljykset viimeistellään basilikalla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | porsaankyljystä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | sinappia |
| 1 tl | pihvimaustetta |
| 1 tl | suolaa |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 kpl | (500 g) pakasteuuni- ja grillikasviksia |
| 1 kpl | (400 / 240 g) säilykekirsikkatomaatteja |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | hienonnettua basilikaa |
Valmistus
- 1
Saksi kyljysten sivusilavaan muutama viilto. Paista kyljyksiä öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kyljykset laakeaan uunivuokaan. Purista sinappia kyljysten päälle ja ripottele pinnalle pihvimaustetta ja suolaa. Levitä mausteet veitsellä. Kaada paistinpannulle vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kiehauta liemi ja valuta uunivuokaan. Siirrä lihat 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nosta lämpöä 225 asteeseen.
Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pakastekasvikset. Valuta päälle kirsikkatomaatit liemineen. Jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.
Ravintosisältö
269
Energiaa kcal
1125
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
269
Energiaa kcal
1125
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Öljyä, 1 tl Pihvimaustetta, 1 tl Suolaa, 3 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























