Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Välimeren porsaankyljykset

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Porsaankyljykset maistuvat kasvisten kanssa. Pakastekasviksilla saa helposti ja edullisesti makua ja väriä ruokaan. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Välimeren porsaankyljykset viimeistellään basilikalla.

Ainekset

6 kpl
Porsaankyljystä
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Sinappia
1 tl
Pihvimaustetta
1 tl
Suolaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
(500 g) pakasteuuni- ja grillikasviksia
1 kpl
(400 / 240 g) säilykekirsikkatomaatteja

Lisäksi

1/2 dl
Hienonnettua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Saksi kyljysten sivusilavaan muutama viilto. Paista kyljyksiä öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kyljykset laakeaan uunivuokaan. Purista sinappia kyljysten päälle ja ripottele pinnalle pihvimaustetta ja suolaa. Levitä mausteet veitsellä. Kaada paistinpannulle vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kiehauta liemi ja valuta uunivuokaan. Siirrä lihat 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nosta lämpöä 225 asteeseen.

Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pakastekasvikset. Valuta päälle kirsikkatomaatit liemineen. Jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

269

1125

20,8 g

7,5 g

2,0 g

1,5 g

0,5 g

18,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Öljyä,

1 tl Pihvimaustetta,

1 tl Suolaa,

3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli