Välimeren porsaankyljykset

Porsaankyljykset maistuvat kasvisten kanssa. Pakastekasviksilla saa helposti ja edullisesti makua ja väriä ruokaan. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Välimeren porsaankyljykset viimeistellään basilikalla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplporsaankyljystä
1 rklöljyä
2 rklsinappia
1 tlpihvimaustetta
1 tlsuolaa
3 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
1 kpl(500 g) pakasteuuni- ja grillikasviksia
1 kpl(400 / 240 g) säilykekirsikkatomaatteja

Lisäksi

1/2 dlhienonnettua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Saksi kyljysten sivusilavaan muutama viilto. Paista kyljyksiä öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kyljykset laakeaan uunivuokaan. Purista sinappia kyljysten päälle ja ripottele pinnalle pihvimaustetta ja suolaa. Levitä mausteet veitsellä. Kaada paistinpannulle vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kiehauta liemi ja valuta uunivuokaan. Siirrä lihat 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nosta lämpöä 225 asteeseen.

    Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pakastekasvikset. Valuta päälle kirsikkatomaatit liemineen. Jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Öljyä, 1 tl Pihvimaustetta, 1 tl Suolaa, 3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä