Välimeren porsaankyljykset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Välimeren porsaankyljykset

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Porsaankyljykset maistuvat kasvisten kanssa. Pakastekasviksilla saa helposti ja edullisesti makua ja väriä ruokaan. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Välimeren porsaankyljykset viimeistellään basilikalla.

Ruokavaliot

Ainekset

6 kpl
Porsaankyljystä
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Sinappia
1 tl
Pihvimaustetta
1 tl
Suolaa
3 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 kpl
(500 g) pakasteuuni- ja grillikasviksia
1 kpl
(400 / 240 g) säilykekirsikkatomaatteja

lisäksi

1/2 dl
Hienonnettua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Saksi kyljysten sivusilavaan muutama viilto. Paista kyljyksiä öljyssä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Siirrä kyljykset laakeaan uunivuokaan. Purista sinappia kyljysten päälle ja ripottele pinnalle pihvimaustetta ja suolaa. Levitä mausteet veitsellä. Kaada paistinpannulle vesi ja murenna joukkoon liemikuutio. Kiehauta liemi ja valuta uunivuokaan. Siirrä lihat 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Nosta lämpöä 225 asteeseen.

Ota vuoka uunista ja levitä pinnalle pakastekasvikset. Valuta päälle kirsikkatomaatit liemineen. Jatka kypsentämistä 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja peitä foliolla. Anna hautua 5 minuuttia. Ripottele pinnalle basilikaa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1125

269

20,8 g

7,5 g

2,0 g

1,5 g

0,5 g

18,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Öljyä,

1 tl Pihvimaustetta,

1 tl Suolaa,

3 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli