Välimeren salaatti

Nappaa talteen!
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 kpl | (n. 200 g) halloumia |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku rucolasalaattia |
| nippu hienonnettua tuoretta basilikaa | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| rouhittua mustapippuria |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa vinottain ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa se. Viipaloi annospaloiksi. Grillaa kesäkurpitsat ja haloumiviipaleet kuumassa grillissä molemmin puolin.
Halkaise kirsikkatomaatit. Siirrä salaatinainekset tarjoiluvadille. Sekoita öljystä, viinietikasta ja pippurista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.
Välimeren salaatti
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 kpl | (n. 200 g) halloumia |
| 1 kpl | (250 g) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku rucolasalaattia |
| nippu hienonnettua tuoretta basilikaa | |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa vinottain ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa se. Viipaloi annospaloiksi. Grillaa kesäkurpitsat ja haloumiviipaleet kuumassa grillissä molemmin puolin.
Halkaise kirsikkatomaatit. Siirrä salaatinainekset tarjoiluvadille. Sekoita öljystä, viinietikasta ja pippurista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.
Ravintosisältö
120
Energiaa kcal
501
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
120
Energiaa kcal
501
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Nippu hienonnettua tuoretta basilikaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























