Välimeren salaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni kesäkurpitsa
1 kpl(n. 200 g) halloumia
1 kpl(250 g) kirsikkatomaatteja
1 kplruukku rucolasalaattia
nippu hienonnettua tuoretta basilikaa
3 rkloliiviöljyä
1 rklpunaviinietikkaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa vinottain ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa se. Viipaloi annospaloiksi. Grillaa kesäkurpitsat ja haloumiviipaleet kuumassa grillissä molemmin puolin.

    Halkaise kirsikkatomaatit. Siirrä salaatinainekset tarjoiluvadille. Sekoita öljystä, viinietikasta ja pippurista kastike. Pirskota salaatin pinnalle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Nippu hienonnettua tuoretta basilikaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.11.2025

Samankaltaisia reseptejä