Välipäivien hävikkipizza

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Hyödynnä jouluruokien rippeet maukkaassa hävikkipizzassa. Tee kinkku-omena-sinihomejuustopizza tai kokeile villisti erilaisia makuyhdistelmiä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 dlvettä
1/4 kpl(1/4 pkt) hiivaa
1 rklöljyä
1/2 tlsuolaa
2 1/2 dlvehnäjauhoja

Kastike

2 dlsmetanaa tai ranskankermaa
1 dlparmesaanijuustoraastetta
1 tlsinappia
1 tloreganoa
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria

Täyte

1 dljoulukinkkua lastuina
1 kplomena
1/2 dlsinihomejuustoa
1/2 dlpakasteherneitä
tuoretta basilikaa viimeistelyyn

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    1/4 kpl(1/4 pkt) hiivaa
    1 rklöljyä
    1/2 tlsuolaa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paloittele täytteet.

    MääräAinesosa
    1 dlparmesaanijuustoraastetta
    2 dlsmetanaa tai ranskankermaa
    1 tlsinappia
    1 tloreganoa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(1/4 tl) mustapippuria
  3. 3

    Kauli taikina ohueksi ja siirrä leivinpaperille uunipellille. Levitä smetanaseos ja täytteet pizzalle. Paista uunissa rapeaksi, 15–20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    1 kplomena
    1/2 dlpakasteherneitä
    1/2 dlsinihomejuustoa
    1 dljoulukinkkua lastuina
    tuoretta basilikaa viimeistelyyn
  4. 4

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 0,25 pakettia (1/4 pkt) hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1 dl Parmesaanijuustoraastetta, 1 tl Oreganoa, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, 1 dl Joulukinkkua lastuina, 0,5 dl Sinihomejuustoa, Tuoretta basilikaa viimeistelyyn.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä