Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Vaivaa jauhot joukkoon. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, vähintään 30 minuuttia.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Paloittele täytteet.
Kauli taikina ohueksi ja siirrä leivinpaperille uunipellille. Levitä smetanaseos ja täytteet pizzalle. Paista uunissa rapeaksi, 15–20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1569
6562
100,0 g
57,0 g
137,0 g
18,0 g
9,0 g
25,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Vettä,
0,25 pakettia (1/4 pkt) hiivaa,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Parmesaanijuustoraastetta,
1 tl Oreganoa,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
1 dl Joulukinkkua lastuina,
0,5 dl Sinihomejuustoa,
Tuoretta basilikaa viimeistelyyn.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli