Välipäivien italiansalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Joulun välipäivien italiansalaattisalaatti syntyy simppelisti spagetista, herneistä, omenasta ja joulukinkusta. Salaatin mehevöittää sinappinen kermaviilikastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 gspagettia
200 gpakasteherneitä
1 kplomena
150 gkypsää joulukinkkua
200 g(1 prk) kermaviiliä
2 tlsinappia
1 rklvalkoviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/4 kplruukku persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele spagetti nopeasti kylmällä vedellä siivilässä. Pätki spagetti saksilla. Sulata herneet mikrossa. Kuori ja halkaise omena. Poista kota ja kuutioi omena. Suikaloi kinkku.

    MääräAinesosa
    150 gspagettia
    200 gpakasteherneitä
    1 kplomena
    150 gkypsää joulukinkkua
  2. 2

    Sekoita kermaviili, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    2 tlsinappia
    1 rklvalkoviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Yhdistä spagetti, herneet, omenakuutiot ja kinkku. Kääntele kermaviilikastike sekaan. Silppua pinnalle persiljaa.

    MääräAinesosa
    1/4 kplruukku persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä