Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Välipäivien italiansalaatti

Välipäivien italiansalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Joulun välipäivien simppeli salaatti syntyy spagetista, herneistä, omenasta ja joulukinkusta.

Ruokavaliot

Ainekset

150 g
spagettia
200 g
pakasteherneitä
1 kpl
omena
150 g
kypsää joulukinkkua
200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 tl
sinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/3
ruukkua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele spagetti nopeasti kylmällä vedellä siivilässä. Pätki spagetti saksilla. Sulata herneet mikrossa. Kuori ja halkaise omena. Poista kota ja kuutioi omena. Suikaloi kinkku.

150 g
spagettia
200 g
pakasteherneitä
1 kpl
omena
150 g
kypsää joulukinkkua
2

Sekoita kermaviili, sinappi, viinietikka, suola ja pippuri.

200 g
(1 prk) kermaviiliä
2 tl
sinappia
1 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
3

Yhdistä spagetti, herneet, omenakuutiot ja kinkku. Kääntele kermaviilikastike sekaan. Silppua pinnalle persiljaa.

1/3
ruukkua persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

338

1415

12,5 g

5,0 g

35,3 g

8,0 g

3,5 g

18,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli