Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Valkosipuli-chiliravut

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helpot ja herkulliset rapealla valkosipulilla sekä chilillä marinoidut katkaravut tuovat uutta raikkaan mausteista ja aasialaista makua kalapöytään.

Ainekset

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
50 g
(1/2 prk) paahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä
1
ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
1 kpl
lime
1/4 tl
suolaa

Lime-aiolikastike

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 dl
majoneesia
1 kpl
lime
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa

Halutessasi

punaista chiliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen noin 30 minuutiksi. Valuta ravut.

180 g
(1 ps) isoja katkarapuja (pakaste)
2

Siirrä ravut kulhoon ja kääntele paahdettu valkosipuli ja chili sekaan. Hienonna korianterin tai persiljan lehdet, jätä muutama lehti koristeluun. Purista limen mehu (2 rkl). Kääntele kaikki ainekset kulhossa ja anna rapujen marinoitua vähintään 30 minuuttia. Kääntele rapuja kerran marinoitumisen aikana.

50 g
(1/2 prk) paahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä
1
ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
1 kpl
lime
1/4 tl
suolaa
3

Laita ranskankerma ja majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 dl
majoneesia
1 kpl
lime
1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
4

Koristele ravut halutessasi yrtin lehdillä ja chilirenkailla. Tarjoa chili-valkosipuliravut limeaiolin kanssa.

punaista chiliä

Vinkki: Valmista katkaravut pannulla alkupalaksi uudenvuodenaaton juhliin. Kuumenna paahdettu valkosipuli ja chili pannulla. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut pannulle. Paista miedolla lämmöllä käännellen noin minuutti. Viimeistele katkaravut limenmehulla ja hienonnetulla yrtillä. Tarjoa limeaiolin ja patongin kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1093

22,0 g

8,0 g

4,3 g

4,0 g

1,8 g

8,3 g

0,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku korianteria tai lehtipersiljaa,

ripaus suolaa,

punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli