Valkosipuli-chiliravut
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpot ja herkulliset rapealla valkosipulilla sekä chilillä marinoidut katkaravut tuovat uutta raikkaan mausteista ja aasialaista makua kalapöytään.
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 50 g | (1/2 prk) paahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä |
| 1 | ruukku korianteria tai lehtipersiljaa |
| 1 kpl | lime |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lime-aiolikastike | |
|---|---|
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| ripaus suolaa | |
| Halutessasi | |
| punaista chiliä | |
- 1.
Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen noin 30 minuutiksi. Valuta ravut.
- 2.
Siirrä ravut kulhoon ja kääntele paahdettu valkosipuli ja chili sekaan. Hienonna korianterin tai persiljan lehdet, jätä muutama lehti koristeluun. Purista limen mehu (2 rkl). Kääntele kaikki ainekset kulhossa ja anna rapujen marinoitua vähintään 30 minuuttia. Kääntele rapuja kerran marinoitumisen aikana.
- 3.
Laita ranskankerma ja majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- 4.
Koristele ravut halutessasi yrtin lehdillä ja chilirenkailla. Tarjoa chili-valkosipuliravut limeaiolin kanssa.
Valkosipuli-chiliravut
arvosana4/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Helpot ja herkulliset rapealla valkosipulilla sekä chilillä marinoidut katkaravut tuovat uutta raikkaan mausteista ja aasialaista makua kalapöytään.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) |
| 50 g | (1/2 prk) paahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä |
| 1 | ruukku korianteria tai lehtipersiljaa |
| 1 kpl | lime |
| 1/4 tl | suolaa |
Lime-aiolikastike | |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| ripaus suolaa | |
Halutessasi | |
| punaista chiliä | |
Valmistus
- 1
Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen noin 30 minuutiksi. Valuta ravut.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) isoja katkarapuja (pakaste) - 2
Siirrä ravut kulhoon ja kääntele paahdettu valkosipuli ja chili sekaan. Hienonna korianterin tai persiljan lehdet, jätä muutama lehti koristeluun. Purista limen mehu (2 rkl). Kääntele kaikki ainekset kulhossa ja anna rapujen marinoitua vähintään 30 minuuttia. Kääntele rapuja kerran marinoitumisen aikana.
Määrä Ainesosa 50 g (1/2 prk) paahdettua valkosipulia & chiliä öljyssä 1 ruukku korianteria tai lehtipersiljaa 1 kpl lime 1/4 tl suolaa - 3
Laita ranskankerma ja majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 dl majoneesia 1 kpl lime 1 kpl pieni valkosipulinkynsi ripaus suolaa - 4
Koristele ravut halutessasi yrtin lehdillä ja chilirenkailla. Tarjoa chili-valkosipuliravut limeaiolin kanssa.
Määrä Ainesosa punaista chiliä
Vinkki: Valmista katkaravut pannulla alkupalaksi uudenvuodenaaton juhliin. Kuumenna paahdettu valkosipuli ja chili pannulla. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut pannulle. Paista miedolla lämmöllä käännellen noin minuutti. Viimeistele katkaravut limenmehulla ja hienonnetulla yrtillä. Tarjoa limeaiolin ja patongin kanssa.
Ravintosisältö
261
Energiaa kcal
1093
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
261
Energiaa kcal
1093
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku korianteria tai lehtipersiljaa, ripaus suolaa, punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























