Pane katkaravut sulamaan kylmään veteen pusseineen noin 30 minuutiksi. Valuta ravut.
Siirrä ravut kulhoon ja kääntele paahdettu valkosipuli ja chili sekaan. Hienonna korianterin tai persiljan lehdet, jätä muutama lehti koristeluun. Purista limen mehu (2 rkl). Kääntele kaikki ainekset kulhossa ja anna rapujen marinoitua vähintään 30 minuuttia. Kääntele rapuja kerran marinoitumisen aikana.
Laita ranskankerma ja majoneesi kulhoon. Pese lime, raasta kuori (1 tl) ja purista mehu (1 rkl). Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Koristele ravut halutessasi yrtin lehdillä ja chilirenkailla. Tarjoa chili-valkosipuliravut limeaiolin kanssa.
Vinkki: Valmista katkaravut pannulla alkupalaksi uudenvuodenaaton juhliin. Kuumenna paahdettu valkosipuli ja chili pannulla. Lisää sulatetut ja valutetut katkaravut pannulle. Paista miedolla lämmöllä käännellen noin minuutti. Viimeistele katkaravut limenmehulla ja hienonnetulla yrtillä. Tarjoa limeaiolin ja patongin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
261
1093
22,0 g
8,0 g
4,3 g
4,0 g
1,8 g
8,3 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku korianteria tai lehtipersiljaa,
ripaus suolaa,
punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli