Valkosipulimajoneesi eli aioli
15 min

Nappaa talteen!
Espanjalainen valkosipulimajoneesi eli aioli on helppo valmistaa itse. Dippaa aioliin kasviksia ja katkarapuja tai tarjoa grillatun lihan tai kalan kanssa.
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 2 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Ota munat ja öljy huoneenlämpöön pari tuntia ennen aiolin valmistamista.
- 2.
Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa tai raasta ne korkeaan kulhoon tai kannuun. Lisää keltuaiset, sitruunamehu ja suola.
- 3.
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koneen käydessä. Valmis aioli on sakeaa ja sileää. Säilytä aioli jääkaapissa.
Espanjalainen valkosipulimajoneesi eli aioli on helppo valmistaa itse. Dippaa aioliin kasviksia ja katkarapuja tai tarjoa grillatun lihan tai kalan kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| 2 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Ota munat ja öljy huoneenlämpöön pari tuntia ennen aiolin valmistamista.
- 2
Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa tai raasta ne korkeaan kulhoon tai kannuun. Lisää keltuaiset, sitruunamehu ja suola.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl kananmunan keltuaista 2 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa - 3
Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koneen käydessä. Valmis aioli on sakeaa ja sileää. Säilytä aioli jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl rypsiöljyä
Vinkki: Ohenna aioli jogurtilla tai kermaviilillä, niin saat siitä valkosipulisen salaatinkastikkeen.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























