Säädä uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa. Mittaa margariini ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes margariini sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut.
Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja raaputa veitsellä siemenet irti. Lisää siemenet suklaaseokseen.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaaseokseen. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Pingota irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti margariinilla. Kumoa taikina vuokaan ja peitä vuoka foliolla.
Kypsennä kakkua uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen leikkaamista. Koristele marjoilla ja viimeistele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoamista.
Suklaa saattaa kovettaa kakkua jäähtyessään. Voit pehmentää kakun uudelleen lämmittämällä sitä hetken mikrossa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1415
338
25,6 g
13,3 g
22,8 g
13,9 g
0,9 g
4,3 g
0,3 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli