Valkosuklaamutakakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vaalea mutakakku on valkosuklaan ystävän unelma. Marjojen kanssa tarjoiltavaa kakkua maustaa vieno vanilja.
| 300 g | valkosuklaata |
| 150 g | margariinia |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | margariinia |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 2 tl | tomusokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa. Mittaa margariini ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes margariini sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- 2.
Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja raaputa veitsellä siemenet irti. Lisää siemenet suklaaseokseen.
- 3.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaaseokseen. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
- 4.
Pingota irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti margariinilla. Kumoa taikina vuokaan ja peitä vuoka foliolla.
- 5.
Kypsennä kakkua uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen leikkaamista. Koristele marjoilla ja viimeistele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoamista.
Valkosuklaamutakakku
arvosana3/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Vaalea mutakakku on valkosuklaan ystävän unelma. Marjojen kanssa tarjoiltavaa kakkua maustaa vieno vanilja.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | valkosuklaata |
| 150 g | margariinia |
| 2 dl | (1 prk) kuohukermaa |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| 1 tl | margariinia |
| 2 dl | pakastepuolukoita |
| 2 tl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa. Mittaa margariini ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes margariini sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
Määrä Ainesosa 300 g valkosuklaata 150 g margariinia 2 dl (1 prk) kuohukermaa - 2
Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja raaputa veitsellä siemenet irti. Lisää siemenet suklaaseokseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl vaniljatanko - 3
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaaseokseen. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja 1 kpl kananmuna - 4
Pingota irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti margariinilla. Kumoa taikina vuokaan ja peitä vuoka foliolla.
Määrä Ainesosa 1 tl margariinia - 5
Kypsennä kakkua uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen leikkaamista. Koristele marjoilla ja viimeistele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 2 dl pakastepuolukoita 2 tl tomusokeria
Suklaa saattaa kovettaa kakkua jäähtyessään. Voit pehmentää kakun uudelleen lämmittämällä sitä hetken mikrossa.
Ravintosisältö
340
Energiaa kcal
1423
Energiaa kj
25,6 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
340
Energiaa kcal
1423
Energiaa kj
25,6 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
14,4 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























