Valkosuklaamutakakku | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Valkosuklaamutakakku
Play

Valkosuklaamutakakku

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Vaalea mutakakku on valkosuklaan ystävän unelma. Marjojen kanssa tarjoiltavaa kakkua maustaa vieno vanilja.

Ruokavaliot

Ainekset

300 g
valkosuklaata
150 g
margariinia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1
vaniljatanko
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 kpl
kananmuna

lisäksi

1 tl
margariinia
2 dl
pakastemarjoja (esim. puolukoita, karpaloita tai mustikoita)
2 tl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa. Mittaa margariini ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes margariini sulaa. Nosta kattila pois liedeltä. Lisää suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa on sulanut.

300 g
valkosuklaata
150 g
margariinia
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2

Leikkaa vaniljatanko pitkittäin kahtia ja raaputa veitsellä siemenet irti. Lisää siemenet suklaaseokseen.

1
vaniljatanko
3

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää suklaaseokseen. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

1 tl
leivinjauhetta
2 dl
vehnäjauhoja
1 kpl
kananmuna
4

Pingota irtopohjavuoan (ø 18–20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti margariinilla. Kumoa taikina vuokaan ja peitä vuoka foliolla.

1 tl
margariinia
5

Kypsennä kakkua uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen leikkaamista. Koristele marjoilla ja viimeistele halutessasi tomusokerilla ennen tarjoamista.

2 dl
pakastemarjoja (esim. puolukoita, karpaloita tai mustikoita)
2 tl
tomusokeria

Suklaa saattaa kovettaa kakkua jäähtyessään. Voit pehmentää kakun uudelleen lämmittämällä sitä hetken mikrossa.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.11.2019
Muokattu: 27.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1415

338

25,6 g

13,3 g

22,8 g

13,9 g

0,9 g

4,3 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli