Vaniljainen suklaahippu-tiikerikakku

arvosana4/5

(10)arviota
20 Palaa

60 min (josta 20 min aktiivista)

Tiikerikakku on kuivakakuista kenties kaikkein suosituin. Tämän mehevän kakun salaisuus on taikinassa käytetty vaniljakastike. Herkulliset suklaasattumat ja kaakaoraita täydentävät vaniljan makua.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai leivontamargariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
125 ml (½ prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkltummaa kaakaojauhetta
100 gmaitosuklaanappeja leivontaan (dr. oetker)

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    voita tai leivontamargariinia
  2. 2

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai leivontamargariinia
    2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    125 ml (½ prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  3. 3

    Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja siivilöi kaakaojauhe siihen, sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaapalat vaaleaan taikinaan.

    MääräAinesosa
    2 rkltummaa kaakaojauhetta
    100 gmaitosuklaanappeja leivontaan (dr. oetker)
  4. 4

    Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Pistele haarukalla taikinan läpi vuoan ympäri kiertäen, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita pinta.

  5. 5

    Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Vinkki: Vaahdota ylijäävä vaniljakastike. Tarjoa kakku tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.4.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä