Vaniljainen suklaahippu-tiikerikakku
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tiikerikakku on kuivakakuista kenties kaikkein suosituin. Tämän mehevän kakun salaisuus on taikinassa käytetty vaniljakastike. Herkulliset suklaasattumat ja kaakaoraita täydentävät vaniljan makua.
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 125 ml | (½ prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 100 g | maitosuklaanappeja leivontaan (dr. oetker) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
- 2.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa ja sekoita tasaiseksi.
- 3.
Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja siivilöi kaakaojauhe siihen, sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaapalat vaaleaan taikinaan.
- 4.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Pistele haarukalla taikinan läpi vuoan ympäri kiertäen, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita pinta.
- 5.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Vaniljainen suklaahippu-tiikerikakku
arvosana4/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Tiikerikakku on kuivakakuista kenties kaikkein suosituin. Tämän mehevän kakun salaisuus on taikinassa käytetty vaniljakastike. Herkulliset suklaasattumat ja kaakaoraita täydentävät vaniljan makua.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai leivontamargariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 125 ml | (½ prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 2 rkl | tummaa kaakaojauhetta |
| 100 g | maitosuklaanappeja leivontaan (dr. oetker) |
Lisäksi | |
| voita tai leivontamargariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Määrä Ainesosa korppujauhoja voita tai leivontamargariinia - 2
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai leivontamargariinia 2 dl sokeria 3 kpl kananmunaa 4 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 125 ml (½ prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta - 3
Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja siivilöi kaakaojauhe siihen, sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaapalat vaaleaan taikinaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl tummaa kaakaojauhetta 100 g maitosuklaanappeja leivontaan (dr. oetker) - 4
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Pistele haarukalla taikinan läpi vuoan ympäri kiertäen, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita pinta.
- 5
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Vaahdota ylijäävä vaniljakastike. Tarjoa kakku tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
192
Energiaa kcal
804
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,6 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
192
Energiaa kcal
804
Energiaa kj
11,6 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,6 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai leivontamargariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























