Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen suklaahippu-tiikerikakku

timer-icon60 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Tiikerikakku on kuivakakuista kenties kaikkein suosituin. Tämän mehevän kakun salaisuus on taikinassa käytetty vaniljakastike. Herkulliset suklaasattumat ja kaakaoraita täydentävät vaniljan makua.

Ainekset

200 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
125 ml
(½ prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
100 g
maitosuklaanappeja leivontaan (Dr. Oetker)

Lisäksi

voita tai leivontamargariinia
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).

korppujauhoja
voita tai leivontamargariinia
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa ja sekoita tasaiseksi.

200 g
voita tai leivontamargariinia
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
125 ml
(½ prk) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3

Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja siivilöi kaakaojauhe siihen, sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaapalat vaaleaan taikinaan.

2 rkl
tummaa kaakaojauhetta
100 g
maitosuklaanappeja leivontaan (Dr. Oetker)
4

Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Pistele haarukalla taikinan läpi vuoan ympäri kiertäen, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita pinta.

5

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Vinkki: Vaahdota ylijäävä vaniljakastike. Tarjoa kakku tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.4.2021
|
Muokattu: 13.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

192

804

11,6 g

6,9 g

18,6 g

11,8 g

0,9 g

3,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voita tai leivontamargariinia,

korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli