Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (vetoisuus 1,8 l).
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhot taikinaan vuorotellen vaniljakastikkeen kanssa ja sekoita tasaiseksi.
Ota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon ja siivilöi kaakaojauhe siihen, sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaapalat vaaleaan taikinaan.
Levitä puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lusikoi kaakaotaikina päälle ja peitä se lopulla vaalealla taikinalla. Pistele haarukalla taikinan läpi vuoan ympäri kiertäen, jotta taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneenä.
Vinkki: Vaahdota ylijäävä vaniljakastike. Tarjoa kakku tuoreiden marjojen ja vaniljakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
192
804
11,6 g
6,9 g
18,6 g
11,8 g
0,9 g
3,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voita tai leivontamargariinia,
korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli