Valmista kastike. Lisää korkealaitaiseen kulhoon muna, sinappi, anjovisfileet ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Mausta raastetulla valkosipulinkynnellä ja sitruunamehulla.
Pilko kaali. Rouhi pähkinät karkeaksi. Leikkaa paahtoleivät pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutiot kullanruskeiksi. Sekoita salaatin ainekset, mausta kevyesti ja valuta kastike joukkoon. Nostele ainekset sekaisin.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1901
454
37,5 g
5,8 g
18,3 g
7,0 g
3,8 g
9,5 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
4 rkl Parmesaanijuustoraastetta,
Valkosipulinkynsi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli