Varhaiskaali-pähkinäcaesar | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Varhaiskaali-pähkinäcaesar

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pähkinät antavat salaatille rouheutta. Valmista kastike huoneenlämpöisistä aineksista, jotta se ei juoksetu.

Ainekset

500 g
Varhaiskaalia
1 dl
Cashewpähkinöitä
3 kpl
Paahtoleipäviipaletta
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

caesarkastike

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Dijonsinappia
2 - 3 kpl
Anjovisfileetä
1 dl
Oliiviöljyä
4 rkl
Parmesaanijuustoraastetta
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kastike. Lisää korkealaitaiseen kulhoon muna, sinappi, anjovisfileet ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Mausta raastetulla valkosipulinkynnellä ja sitruunamehulla.
Pilko kaali. Rouhi pähkinät karkeaksi. Leikkaa paahtoleivät pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutiot kullanruskeiksi. Sekoita salaatin ainekset, mausta kevyesti ja valuta kastike joukkoon. Nostele ainekset sekaisin.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1901

454

37,5 g

5,8 g

18,3 g

7,0 g

3,8 g

9,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

4 rkl Parmesaanijuustoraastetta,

Valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli