Varhaiskaali-pähkinäcaesar

Pähkinät antavat salaatille rouheutta. Valmista kastike huoneenlämpöisistä aineksista, jotta se ei juoksetu.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvarhaiskaalia
1 dlcashewpähkinöitä
3 kplpaahtoleipäviipaletta
1 1/2 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Caesarkastike

1 kplkananmuna
1 rkldijonsinappia
2 - 3 kplanjovisfileetä
1 dloliiviöljyä
25 g(4 rkl) parmesaanijuustoraastetta
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike. Lisää korkealaitaiseen kulhoon muna, sinappi, anjovisfileet ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Mausta raastetulla valkosipulinkynnellä ja sitruunamehulla.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 rkldijonsinappia
    2 - 3 kplanjovisfileetä
    1 dloliiviöljyä
    25 g(4 rkl) parmesaanijuustoraastetta
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklsitruunamehua
  2. 2

    Pilko kaali. Rouhi pähkinät karkeaksi. Leikkaa paahtoleivät pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutiot kullanruskeiksi. Sekoita salaatin ainekset, mausta kevyesti ja valuta kastike joukkoon. Nostele ainekset sekaisin.

    MääräAinesosa
    500 gvarhaiskaalia
    1 dlcashewpähkinöitä
    3 kplpaahtoleipäviipaletta
    1 1/2 rkloliiviöljyä
    suolaa
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä