Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Varhaiskaali-pähkinäcaesar

Fork and knife
4 Annosta
Pähkinät antavat salaatille rouheutta. Valmista kastike huoneenlämpöisistä aineksista, jotta se ei juoksetu.

Ainekset

500 g
Varhaiskaalia
1 dl
Cashewpähkinöitä
3 kpl
Paahtoleipäviipaletta
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Caesarkastike

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Dijonsinappia
2 - 3 kpl
Anjovisfileetä
1 dl
Oliiviöljyä
25 g
(4 rkl) Parmesaanijuustoraastetta
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kastike. Lisää korkealaitaiseen kulhoon muna, sinappi, anjovisfileet ja öljy. Paina sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Mausta raastetulla valkosipulinkynnellä ja sitruunamehulla.

1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Dijonsinappia
2 - 3 kpl
Anjovisfileetä
1 dl
Oliiviöljyä
25 g
(4 rkl) Parmesaanijuustoraastetta
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Sitruunamehua
2

Pilko kaali. Rouhi pähkinät karkeaksi. Leikkaa paahtoleivät pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paahda leipäkuutiot kullanruskeiksi. Sekoita salaatin ainekset, mausta kevyesti ja valuta kastike joukkoon. Nostele ainekset sekaisin.

500 g
Varhaiskaalia
1 dl
Cashewpähkinöitä
3 kpl
Paahtoleipäviipaletta
1 1/2 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

468

1962

39,5 g

7,0 g

16,8 g

7,3 g

3,3 g

10,5 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli