Vartissa valmis pinaattikeitto

arvosana4/5

(7)arviota
4 Annosta

15 min

Pinaattikeitto on koko perheen helppo lempiruoka. Pakastepinaatista valmistettuna perinteinen keitto on valmis vartissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 gmargariinia tai voita
4 rklvehnäjauhoja
1 lmaitoa
150 g(1 ps) pakastepinaattia
1 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
ripaus valko- tai mustapippuria

Lisäksi

4 kplkananmunaa keitettynä
2 rklruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja kiehauta. Kaada maito vähitellen kattilaan ja sekoita samalla hyvin. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gmargariinia tai voita
    4 rklvehnäjauhoja
    1 lmaitoa
  2. 2

    Lisää jäinen pinaatti liemeen ja kuumenna keittoa, kunnes pinaatti on sulanut. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) pakastepinaattia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    ripaus valko- tai mustapippuria
  3. 3

    Viimeistele annokset halutessasi ruohosipulilla. Tarjoa pinaattikeitto keitettyjen kananmunien kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)
    4 kplkananmunaa keitettynä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus valko- tai mustapippuria, 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
21.1.2022
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä