Vatruskat - Yhteishyvä

Vatruskat

Vatruskat
Kappaleita
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
250°C
Oletko jo maistanut maukkaita vatruskoita? Vatruskapiiraat ovat tuttuja sekä karjalaisesta että venäläisestä keittiöstä. Katso ohje ja tarjoa vatruskat munavoin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

800 g
Jauhoisia perunoita
25 g
Voita
1 tl
Suolaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna

TÄYTE

6 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Puuroriisiä
50 g
Voita

VOITELUUN

1 dl
Voisulaa

Tarjoa vatruskat munavoin kanssa

Näin teet

1

Pese perunat ja keitä kypsiksi kuorineen. Tee riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi, mausta suolalla. Lisää riisit ja hauduta niitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää voi ja anna täytteen jäähtyä.

Kuori perunat kuumina ja survo soseeksi. Lisää voi ja suola, anna soseen jäähtyä. Sekoita jauhot ja muna taikinaan käsin vaivaamalla. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko noin 20 palaksi. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi levyiksi.

Nosta pohjan päälle lusikallinen täytettä. Taita puolikuun muotoon ja tasoita reunat kahvilautasen avulla tai veitsellä. Nosta vatruskat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele voisulalla. Tarjoa munavoin kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 11.1.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g314 g
Proteiinia2 g42 g
Rasvaa8 g159 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj606 12129
Energiaa kcal145 2897

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 6 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja16 g314 g
Proteiinia2 g42 g
Rasvaa8 g159 g
Kuituja1 g14 g
Energiaa kj606 12129
Energiaa kcal145 2897

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 6 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.