Vatruskat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vatruskat

Vatruskat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Oletko jo maistanut maukkaita vatruskoita? Vatruskapiiraat ovat tuttuja sekä karjalaisesta että venäläisestä keittiöstä. Katso ohje ja tarjoa vatruskat munavoin kanssa.

Ainekset

800 g
Jauhoisia perunoita
25 g
Voita
1 tl
Suolaa
1 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna

täyte

6 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
2 1/2 dl
Puuroriisiä
50 g
Voita

voiteluun

1 dl
Voisulaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese perunat ja keitä kypsiksi kuorineen. Tee riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi, mausta suolalla. Lisää riisit ja hauduta niitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää voi ja anna täytteen jäähtyä.

Kuori perunat kuumina ja survo soseeksi. Lisää voi ja suola, anna soseen jäähtyä. Sekoita jauhot ja muna taikinaan käsin vaivaamalla. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko noin 20 palaksi. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi levyiksi.

Nosta pohjan päälle lusikallinen täytettä. Taita puolikuun muotoon ja tasoita reunat kahvilautasen avulla tai veitsellä. Nosta vatruskat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele voisulalla. Tarjoa munavoin kanssa.

Tarjoa vatruskat munavoin kanssa

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

606

145

8,0 g

2,3 g

15,7 g

0,3 g

0,7 g

2,1 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

6 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli