Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Huuhtele ja leikkaa parsakaali paloiksi.
Kypsennä kesäkurpitsaa, parsakaalia ja pakasteherneitä kiehuvassa vedessä 6–8 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää. Kaada vesi kattilasta. Mausta sose halutessasi hienonnetulla tillillä tai lehtipersiljalla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
Vinkki: Jos valmistat kerralla isomman satsin, pakasta osa soseesta jääpalamuotteihin käteviksi paloiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
19
80
0,3 g
—
2,2 g
1,7 g
1,0 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli