Vauvan sose vihreistä kasviksista

Keitä terveellinen kasvissose vauvalle kesäkurpitsasta, parsakaalista ja herneistä. Tarjoa sose sellaisenaan tai hienonna joukkoon kypsää kalaa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkesäkurpitsa
100 gparsakaalia
1 dlherneitä (pakaste)
1 tlhienonnettua tilliä tai lehtipersiljaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Huuhtele ja leikkaa parsakaali paloiksi.

    MääräAinesosa
    100 gparsakaalia
    1 kplkesäkurpitsa
  2. 2

    Kypsennä kesäkurpitsaa, parsakaalia ja pakasteherneitä kiehuvassa vedessä 6–8 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää. Kaada vesi kattilasta. Mausta sose halutessasi hienonnetulla tillillä tai lehtipersiljalla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

    MääräAinesosa
    1 dlherneitä (pakaste)
    1 tlhienonnettua tilliä tai lehtipersiljaa

Vinkki: Jos valmistat kerralla isomman satsin, pakasta osa soseesta jääpalamuotteihin käteviksi paloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
20.6.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä