Vauvan sose vihreistä kasviksista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vauvan sose vihreistä kasviksista
Play

Vauvan sose vihreistä kasviksista

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Keitä terveellinen kasvissose vauvalle kesäkurpitsasta, parsakaalista ja herneistä. Tarjoa sose sellaisenaan tai hienonna joukkoon kypsää kalaa.

Ainekset

1 kpl
kesäkurpitsa
100 g
parsakaalia
1 dl
herneitä (pakaste)
1 tl
hienonnettua tilliä tai lehtipersiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Huuhtele ja leikkaa parsakaali paloiksi.

100 g
parsakaalia
1 kpl
kesäkurpitsa
2

Kypsennä kesäkurpitsaa, parsakaalia ja pakasteherneitä kiehuvassa vedessä 6–8 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää. Kaada vesi kattilasta. Mausta sose halutessasi hienonnetulla tillillä tai lehtipersiljalla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

1 dl
herneitä (pakaste)
1 tl
hienonnettua tilliä tai lehtipersiljaa

Vinkki: Jos valmistat kerralla isomman satsin, pakasta osa soseesta jääpalamuotteihin käteviksi paloiksi.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.6.2019
Muokattu: 5.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

80

19

0,3 g

2,2 g

1,7 g

1,0 g

1,5 g

0,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli