Vegaaninen kasvissosekeitto - Yhteishyvä

Vegaaninen kasvissosekeitto

Vegaaninen sekä maidoton kasvissosekeitto
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ennen kuin aloitat, kurkkaa vihanneslokeroon. Keittoon sopivat kaikki kasvikset. Maitotuotteita ei tämä kasvissosekeitto vaadi, sillä se on täysin maidoton.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Kukkakaalia
300 g
Jauhoisia perunoita
1 kpl
Omena
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
Purjon valkoinen osa
1 rkl
Oliiviöljyä
1 l
Kasvislientä (gluteenitonta)
2 1/2 dl
Kauravalmistetta (oatly ruokaan)
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää
1 kpl
(240 g) käyttövalmiita kikherneitä
2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
(1/4 tl) kurkumaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1/2 dl
Silputtua basilikaa

Näin teet

1

Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele perunat ja omena. Poista fenkolista kanta, suikaloi fenkoli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia.

400 g
Kukkakaalia
300 g
Jauhoisia perunoita
1 kpl
Omena
1 kpl
Fenkoli
1 kpl
Purjon valkoinen osa
1 rkl
Oliiviöljyä
2

Lisää liemi ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta. Lisää kauravalmiste, sitruunamehu, suola ja pippuri tai muskotti. Kuumenna.

1 l
Kasvislientä (gluteenitonta)
2 1/2 dl
Kauravalmistetta (oatly ruokaan)
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää
3

Huuhtele kikherneet siivilässä ja valuta hyvin. Mittaa 2 rkl öljyä pannulle, mausta kurkumalla ja pippurilla. Kuumenna kikherneet öljyssä. Lisää basilika. Lusikoi kikherneitä annosten pinnalle.

1 kpl
(240 g) käyttövalmiita kikherneitä
2 rkl
Oliiviöljyä
1/4 tl
(1/4 tl) kurkumaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
1/2 dl
Silputtua basilikaa
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 27.7.2017
Muokattu: 12.3.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g98 g
Proteiinia7 g28 g
Rasvaa23 g90 g
Kuituja8 g32 g
Energiaa kj1450 5800
Energiaa kcal346 1385

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Sitruunamehua

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää

  • 0,25 tl (1/4 tl) kurkumaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 0,5 dl Silputtua basilikaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g98 g
Proteiinia7 g28 g
Rasvaa23 g90 g
Kuituja8 g32 g
Energiaa kj1450 5800
Energiaa kcal346 1385

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl Sitruunamehua

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää

  • 0,25 tl (1/4 tl) kurkumaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • 0,5 dl Silputtua basilikaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Elvi Rista

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.