Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele perunat ja omena. Poista fenkolista kanta, suikaloi fenkoli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia.
Lisää liemi ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta. Lisää kauravalmiste, sitruunamehu, suola ja pippuri tai muskotti. Kuumenna.
Huuhtele kikherneet siivilässä ja valuta hyvin. Mittaa 2 rkl öljyä pannulle, mausta kurkumalla ja pippurilla. Kuumenna kikherneet öljyssä. Lisää basilika. Lusikoi kikherneitä annosten pinnalle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
346
1450
22,5 g
8,5 g
24,5 g
10,5 g
8,0 g
7,0 g
3,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Sitruunamehua,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää,
0,25 tl (1/4 tl) kurkumaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,
0,5 dl Silputtua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli