Vegaaninen kasvissosekeitto
30 min

Nappaa talteen!
Ennen kuin aloitat, kurkkaa vihanneslokeroon. Keittoon sopivat kaikki kasvikset. Maitotuotteita ei tämä kasvissosekeitto vaadi, sillä se on täysin maidoton.
| 400 g | kukkakaalia |
| 300 g | jauhoisia perunoita |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | purjon valkoinen osa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 l | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 2 1/2 dl | kauravalmistetta (oatly ruokaan) |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää |
| 1 kpl | (240 g) käyttövalmiita kikherneitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | (1/4 tl) kurkumaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 1/2 dl | silputtua basilikaa |
- 1.
Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele perunat ja omena. Poista fenkolista kanta, suikaloi fenkoli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia.
- 2.
Lisää liemi ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta. Lisää kauravalmiste, sitruunamehu, suola ja pippuri tai muskotti. Kuumenna.
- 3.
Huuhtele kikherneet siivilässä ja valuta hyvin. Mittaa 2 rkl öljyä pannulle, mausta kurkumalla ja pippurilla. Kuumenna kikherneet öljyssä. Lisää basilika. Lusikoi kikherneitä annosten pinnalle.
Vegaaninen kasvissosekeitto
Ennen kuin aloitat, kurkkaa vihanneslokeroon. Keittoon sopivat kaikki kasvikset. Maitotuotteita ei tämä kasvissosekeitto vaadi, sillä se on täysin maidoton.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kukkakaalia |
| 300 g | jauhoisia perunoita |
| 1 kpl | omena |
| 1 kpl | fenkoli |
| 1 kpl | purjon valkoinen osa |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 l | kasvislientä (gluteenitonta) |
| 2 1/2 dl | kauravalmistetta (oatly ruokaan) |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää |
| 1 kpl | (240 g) käyttövalmiita kikherneitä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/4 tl | (1/4 tl) kurkumaa |
| 1/4 tl | (1/4 tl) mustapippuria |
| 1/2 dl | silputtua basilikaa |
Valmistus
- 1
Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele perunat ja omena. Poista fenkolista kanta, suikaloi fenkoli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g kukkakaalia 300 g jauhoisia perunoita 1 kpl omena 1 kpl fenkoli 1 kpl purjon valkoinen osa 1 rkl oliiviöljyä - 2
Lisää liemi ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta. Lisää kauravalmiste, sitruunamehu, suola ja pippuri tai muskotti. Kuumenna.
Määrä Ainesosa 1 l kasvislientä (gluteenitonta) 2 1/2 dl kauravalmistetta (oatly ruokaan) 2 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa 1/4 tl (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää - 3
Huuhtele kikherneet siivilässä ja valuta hyvin. Mittaa 2 rkl öljyä pannulle, mausta kurkumalla ja pippurilla. Kuumenna kikherneet öljyssä. Lisää basilika. Lusikoi kikherneitä annosten pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl (240 g) käyttövalmiita kikherneitä 2 rkl oliiviöljyä 1/4 tl (1/4 tl) kurkumaa 1/4 tl (1/4 tl) mustapippuria 1/2 dl silputtua basilikaa
Ravintosisältö
350
Energiaa kcal
1464
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
350
Energiaa kcal
1464
Energiaa kj
22,5 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Sitruunamehua, 1 tl Suolaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää, 0,25 tl (1/4 tl) kurkumaa, 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria, 0,5 dl Silputtua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























