Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Korvaa lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla. Paras lopputulos tulee, kun käytät ruokaan pieniä ja kiinteitä kesäkurpitsoja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(2 kpl) kesäkurpitsaa
150 gvegaanista juustoraastetta

Tomaattikastike

1 kplsipuli
1 kplporkkana
1 rklrypsiöljyä
390 g(1 pkt) tomaattimurskaa (yrtit)
1 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplruukku basilikaa
230 g(1 pkt) punaisia linssejä suolaliemessä

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipulikuutioita paistokasarissa öljyssä pari minuuttia. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola, sokeri, pippuri ja valkosipuli. Hauduta 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplporkkana
    1 kplvalkosipulinkynsi
    390 g(1 pkt) tomaattimurskaa (yrtit)
    1 rklsitruunamehua
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Silppua basilika, säästä osa viimeistelyyn ja lisää muut kastikkeeseen. Huuhtele linssit hyvin siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa
    230 g(1 pkt) punaisia linssejä suolaliemessä
  3. 3

    Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä veitsellä tai vedä juustohöylällä ohuita levyjä pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustoraastetta. Kypsennä uunissa 45–50 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele basilikalla.

    MääräAinesosa
    500 g(2 kpl) kesäkurpitsaa
    150 gvegaanista juustoraastetta
    1 rklrypsiöljyä

Vinkki: Valmista lasagne pienistä ja kiinteitä kesäkurpitsoista, jottei ruoasta tule vetistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Reetta Pasanen
18.6.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä