Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen kesäkurpitsalasagne

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Korvaa lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla, niin maukas kasvislasagne maistuu myös fodmap-ruokavaliota noudattaville.

Ainekset

500 g
(2 kpl) kesäkurpitsaa
150 g
vegaanista ”juustoraastetta”

Tomaattikastike

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 rkl
rypsiöljyä
390 g
(1 pkt) tomaattimurskaa (yrtit)
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
ruukku basilikaa
230 g
(1 pkt) punaisia linssejä suolaliemessä

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~15
71
/yht. 12 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipulikuutioita paistokasarissa öljyssä pari minuuttia. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola, sokeri, pippuri ja valkosipuli. Hauduta 10 minuuttia.

1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 kpl
valkosipulinkynsi
390 g
(1 pkt) tomaattimurskaa (yrtit)
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 rkl
rypsiöljyä
2

Silppua basilika, säästä osa viimeistelyyn ja lisää muut kastikkeeseen. Huuhtele linssit hyvin siivilässä kylmällä vedellä, jotta liemessä olevat fodmap-yhdisteet poistuvat. Lisää linssit kastikkeeseen.

1 kpl
ruukku basilikaa
230 g
(1 pkt) punaisia linssejä suolaliemessä
3

Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä veitsellä tai vedä juustohöylällä ohuita levyjä pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustoraastetta. Kypsennä uunissa 45–50 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele basilikalla.

500 g
(2 kpl) kesäkurpitsaa
150 g
vegaanista ”juustoraastetta”
1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Valmista lasagne pienistä ja kiinteitä kesäkurpitsoista, jottei ruoasta tule vetistä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.6.2019
|
Muokattu: 12.6.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

285

1198

15,5 g

5,3 g

19,5 g

10,5 g

4,3 g

14,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli