Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipulikuutioita paistokasarissa öljyssä pari minuuttia. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola, sokeri, pippuri ja valkosipuli. Hauduta 10 minuuttia.
Silppua basilika, säästä osa viimeistelyyn ja lisää muut kastikkeeseen. Huuhtele linssit hyvin siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit kastikkeeseen.
Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä veitsellä tai vedä juustohöylällä ohuita levyjä pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustoraastetta. Kypsennä uunissa 45–50 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele basilikalla.
Vinkki: Valmista lasagne pienistä ja kiinteitä kesäkurpitsoista, jottei ruoasta tule vetistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
285
1198
15,5 g
5,3 g
19,5 g
10,5 g
4,3 g
14,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli