Vegaaninen kesäkurpitsalasagne
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Korvaa lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla. Paras lopputulos tulee, kun käytät ruokaan pieniä ja kiinteitä kesäkurpitsoja.
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| 150 g | vegaanista juustoraastetta |
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 pkt) tomaattimurskaa (yrtit) |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 230 g | (1 pkt) punaisia linssejä suolaliemessä |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipulikuutioita paistokasarissa öljyssä pari minuuttia. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola, sokeri, pippuri ja valkosipuli. Hauduta 10 minuuttia.
- 2.
Silppua basilika, säästä osa viimeistelyyn ja lisää muut kastikkeeseen. Huuhtele linssit hyvin siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit kastikkeeseen.
- 3.
Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä veitsellä tai vedä juustohöylällä ohuita levyjä pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustoraastetta. Kypsennä uunissa 45–50 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele basilikalla.
Vegaaninen kesäkurpitsalasagne
arvosana3/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Korvaa lasagnelevyt kesäkurpitsasiivuilla. Paras lopputulos tulee, kun käytät ruokaan pieniä ja kiinteitä kesäkurpitsoja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2 kpl) kesäkurpitsaa |
| 150 g | vegaanista juustoraastetta |
Tomaattikastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 pkt) tomaattimurskaa (yrtit) |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 230 g | (1 pkt) punaisia linssejä suolaliemessä |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja raasta porkkana. Hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota sipulikuutioita paistokasarissa öljyssä pari minuuttia. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola, sokeri, pippuri ja valkosipuli. Hauduta 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl porkkana 1 kpl valkosipulinkynsi 390 g (1 pkt) tomaattimurskaa (yrtit) 1 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa 1 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl rypsiöljyä - 2
Silppua basilika, säästä osa viimeistelyyn ja lisää muut kastikkeeseen. Huuhtele linssit hyvin siivilässä kylmällä vedellä. Lisää linssit kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 230 g (1 pkt) punaisia linssejä suolaliemessä - 3
Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä veitsellä tai vedä juustohöylällä ohuita levyjä pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja vegaanista juustoraastetta. Kypsennä uunissa 45–50 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Viimeistele basilikalla.
Määrä Ainesosa 500 g (2 kpl) kesäkurpitsaa 150 g vegaanista juustoraastetta 1 rkl rypsiöljyä
Vinkki: Valmista lasagne pienistä ja kiinteitä kesäkurpitsoista, jottei ruoasta tule vetistä.
Ravintosisältö
285
Energiaa kcal
1198
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
285
Energiaa kcal
1198
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
14,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























