Verigreippipaistos

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Verigreippipaistos on viikonloppubrunssin uusi, terveellinen suosikki. Kanelilla ja inkiväärillä maustettu kirpsakka paistos nautitaan raikkaan jogurtin ja myslin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 verigreippiä
2 rklmargariinia
1/2 dlsokeria
1/2 tlkanelia
1/2 tlinkivääriä

Lisäksi

2 dlmaustamatonta jogurttia
1 - 2 dlmysliä tai rouhittuja pähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa greippien kuori pois terävällä veitsellä ja viipaloi hedelmät. Kuumenna rasva paistinpannulla. Lisää sokeri, kaneli ja inkivääri. Laita greippiviipaleet pannulle ja paista 1–2 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    2 verigreippiä
    1/2 dlsokeria
    1/2 tlkanelia
    1/2 tlinkivääriä
    2 rklmargariinia
  2. 2

    Asettele greippiviipaleet lautasille ja lusikoi päälle jogurttia. Valuta greippien paistolientä kastikkeeksi. Murustele päälle mysliä tai rouhittuja pähkinöitä.

    MääräAinesosa
    2 dlmaustamatonta jogurttia
    1 - 2 dlmysliä tai rouhittuja pähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: verigreippiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
10.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä