Vihersalaatti - Yhteishyvä

Vihersalaatti

???
Annokset
10
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Ruukkua tai kerää pehmeää salaattia
2 kpl
Ruukkua tammenlehtisalaattia
2 kpl
Ruukkua rucolaa tai 5 dl tuoretta pinaattia
6 dl
Punakaalia
2 kpl
Rasiaa kirsikkatomaatteja
2 dl
Purjoa tai ruohosipulia, halutessasi

KASTIKE:

2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 dl
Öljyä
4 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 tl
Sinappia
2 tl
Sokeria
Suolaa
Pippuria

KORISTELUUN:

Ruohosipulia

KRUTONGIT:

5 kpl
Viipaletta paahtoleipää
1/2 dl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulin kynsi

Näin teet

1

Valmista krutongit eli paahdetut leipäkuutiot. Leikkaa leivät kuutioiksi ja pane kulhoon. Lisää öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja kääntele sekaisin. Levitä leipäkuutiot leivinpaperille pellille. Paista 175-asteisessa uunissa yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes krutongit saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Huuhtele salaatit ja valuta hyvin. Käytä salaattiin eri salaattilaatuja saatavuuden mukaan. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Revi salaatinlehdet ja sekoita kaikki salaatin ainekset. Valmista salaatinkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja tarjoile salaatin kanssa. Lisää salaattiin krutongit tai tarjoile ne erikseen.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa