Vihersalaatti

Arvostele resepti
10 Annosta

15 min

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
2 kplruukkua tai kerää pehmeää salaattia
2 kplruukkua tammenlehtisalaattia
2 kplruukkua rucolaa tai 5 dl tuoretta pinaattia
6 dlpunakaalia
2 kplrasiaa kirsikkatomaatteja
2 dlpurjoa tai ruohosipulia, halutessasi

Kastike:

2 kplvalkosipulin kynttä
1 dlöljyä
4 rklbalsamiviinietikkaa
2 tlsinappia
2 tlsokeria
suolaa
pippuria

Koristeluun:

ruohosipulia

Krutongit:

5 kplviipaletta paahtoleipää
1/2 dlöljyä
1 kplvalkosipulin kynsi

Valmistus

  1. 1

    Valmista krutongit eli paahdetut leipäkuutiot. Leikkaa leivät kuutioiksi ja pane kulhoon. Lisää öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja kääntele sekaisin. Levitä leipäkuutiot leivinpaperille pellille. Paista 175-asteisessa uunissa yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes krutongit saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Huuhtele salaatit ja valuta hyvin. Käytä salaattiin eri salaattilaatuja saatavuuden mukaan. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Revi salaatinlehdet ja sekoita kaikki salaatin ainekset. Valmista salaatinkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja tarjoile salaatin kanssa. Lisää salaattiin krutongit tai tarjoile ne erikseen.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä