Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vihersalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

2 kpl
Ruukkua tai kerää pehmeää salaattia
2 kpl
Ruukkua tammenlehtisalaattia
2 kpl
Ruukkua rucolaa tai 5 dl tuoretta pinaattia
6 dl
Punakaalia
2 kpl
Rasiaa kirsikkatomaatteja
2 dl
Purjoa tai ruohosipulia, halutessasi

Kastike:

2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 dl
Öljyä
4 rkl
Balsamiviinietikkaa
2 tl
Sinappia
2 tl
Sokeria
Suolaa
Pippuria

Koristeluun:

Ruohosipulia

Krutongit:

5 kpl
Viipaletta paahtoleipää
1/2 dl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulin kynsi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista krutongit eli paahdetut leipäkuutiot. Leikkaa leivät kuutioiksi ja pane kulhoon. Lisää öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja kääntele sekaisin. Levitä leipäkuutiot leivinpaperille pellille. Paista 175-asteisessa uunissa yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes krutongit saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Huuhtele salaatit ja valuta hyvin. Käytä salaattiin eri salaattilaatuja saatavuuden mukaan. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Revi salaatinlehdet ja sekoita kaikki salaatin ainekset. Valmista salaatinkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja tarjoile salaatin kanssa. Lisää salaattiin krutongit tai tarjoile ne erikseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.