Vihreä kasvissalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Pinjansiemenet ja parmesaanikastike maustavat juhlavan kasvissalaatin, joka sekoitetaan parsakaalista, pensaspavuista ja rucolasta.
| 250 g | (1 kpl) parsakaali |
| 250 g | pensaspapuja |
| 25 g | (1/2 dl) pinjansiemeniä |
| 100 g | rucolaa |
| Parmesaanikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Irrota parsakaali kukinnoiksi. Paloittele varsi. Poista pavuista kannat ja paloittele pavut. Keitä papuja ja parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta.
- 2.
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen.
- 3.
Laita keltuainen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Laita sauvasekoitin kulhoon, käynnistä ja lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Lisää parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele kastike parsa-papuseokseen.
- 4.
Laita rucola kulhoon tai vadille. Lisää parsa-papuseos päälle. Viimeistele pinjansiemenillä.
Pinjansiemenet ja parmesaanikastike maustavat juhlavan kasvissalaatin, joka sekoitetaan parsakaalista, pensaspavuista ja rucolasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 kpl) parsakaali |
| 250 g | pensaspapuja |
| 25 g | (1/2 dl) pinjansiemeniä |
| 100 g | rucolaa |
Parmesaanikastike | |
| 1 kpl | kananmunan keltuainen |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| 3/4 dl | rypsiöljyä |
| 50 g | (1 dl) parmesaaniraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Irrota parsakaali kukinnoiksi. Paloittele varsi. Poista pavuista kannat ja paloittele pavut. Keitä papuja ja parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta.
Määrä Ainesosa 250 g (1 kpl) parsakaali 250 g pensaspapuja - 2
Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen.
Määrä Ainesosa 25 g (1/2 dl) pinjansiemeniä - 3
Laita keltuainen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Laita sauvasekoitin kulhoon, käynnistä ja lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Lisää parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele kastike parsa-papuseokseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmunan keltuainen 3 rkl sitruunamehua 2 tl dijoninsinappia 3/4 dl rypsiöljyä 50 g (1 dl) parmesaaniraastetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 4
Laita rucola kulhoon tai vadille. Lisää parsa-papuseos päälle. Viimeistele pinjansiemenillä.
Määrä Ainesosa 100 g rucolaa
Vinkki: Valmistele salaattiainekset ja tee parmesaanikastike etukäteen, mutta kokoa salaatti vasta juuri ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1380
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1380
Energiaa kj
29,3 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,3 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























