Vihreä kasvissalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vihreä kasvissalaatti

Vihreä kasvissalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pinjansiemenet ja parmesaanikastike maustavat juhlavan kasvissalaatin, joka sekoitetaan parsakaalista, pensaspavuista ja rucolasta.

Ainekset

250 g
(1 kpl) parsakaali
250 g
(1 ps) pensaspapuja
25 g
(0,5 dl) pinjansiemeniä
100 g
(1 rs) rucolaa

parmesaanikastike

1 kpl
kananmunan keltuainen
3 rkl
sitruunamehua
2 tl
dijoninsinappia
3/4 dl
rypsiöljyä
50 g
(1 dl) parmesaaniraastetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Irrota parsakaali kukinnoiksi. Paloittele varsi. Poista pavuista kannat ja paloittele pavut. Keitä papuja ja parsakaalia suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä. Valuta.

250 g
(1 kpl) parsakaali
250 g
(1 ps) pensaspapuja
2

Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen.

25 g
(0,5 dl) pinjansiemeniä
3

Laita keltuainen sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Laita sauvasekoitin kulhoon, käynnistä ja lisää öljy ohuena nauhana sekoittimen käydessä. Lisää parmesaaniraaste ja mausteet. Kääntele kastike parsa-papuseokseen.

1 kpl
kananmunan keltuainen
3 rkl
sitruunamehua
2 tl
dijoninsinappia
3/4 dl
rypsiöljyä
50 g
(1 dl) parmesaaniraastetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Laita rucola kulhoon tai vadille. Lisää papuseos päälle. Viimeistele pinjansiemenillä.

100 g
(1 rs) rucolaa

Vinkki: Valmistele salaattiainekset ja tee parmesaanikastike etukäteen, mutta kokoa salaatti vasta juuri ennen tarjoamista.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.7.2019
Muokattu: 10.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1423

340

31,3 g

2,5 g

6,0 g

5,0 g

3,8 g

7,5 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli