Wieninleike broilerista
30 min

Nappaa talteen!
Wieninleikkeet valmistuvat helposti broilerin ohutleikkeistä. Paneroidut rapeaksi paistetut broilerinleikkeet tarjoillaan sitruunan, anjoviksen ja kapristen kanssa.
| 4 kpl | broilerin ohutleikettä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | korppujauhoja |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| Pinnalle | |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 35 g | kapriksia |
- 1.
Nuiji broilerinleikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä.
- 2.
Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot.
- 3.
Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
- 4.
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
- 5.
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy ja voi. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
- 6.
Lisää leikkeiden pinnalle sitruunaviipale, anjovisrulla ja kapriksia. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.
Wieninleike broilerista
Wieninleikkeet valmistuvat helposti broilerin ohutleikkeistä. Paneroidut rapeaksi paistetut broilerinleikkeet tarjoillaan sitruunan, anjoviksen ja kapristen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin ohutleikettä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | korppujauhoja |
Paistamiseen | |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
Pinnalle | |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 35 g | kapriksia |
Valmistus
- 1
Nuiji broilerinleikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä.
Määrä Ainesosa 4 kpl broilerin ohutleikettä - 2
Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 3/4 tl suolaa 1/2 tl valkopippuria 2 kpl kananmunaa 2 1/2 dl korppujauhoja - 3
Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
- 4
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunaa 4 kpl anjovisfileetä 35 g kapriksia - 5
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy ja voi. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita - 6
Lisää leikkeiden pinnalle sitruunaviipale, anjovisrulla ja kapriksia. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.
Ravintosisältö
518
Energiaa kcal
2165
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
44,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
518
Energiaa kcal
2165
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
4,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
44,3 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























