Wieninleike broilerista

Broilerin ohutleikkeistä valmistuvat maukkaat wieninleikkeet. Tarjoa paneroitujen leikkeiden kanssa esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin ohutleikettä
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria
2 kplmunaa + tilkka vettä
2 1/2 dlkorppujauhoja
1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

3 rklöljyä
1 rklvoita

Pinnalle

4 kplanjovisfileetä
4 kplsitruunaviipaletta
kapriksia

Valmistus

  1. 1

    Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Mausta suolalla.

    Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
    Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
    Kuumenna isolla paistinpannulla öljy-voiseos. Lisää leikkeet ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannu on pieni, kypsennä leikkeet kahdessa erässä. Lisää höysteet leikkeiden pinnalle. Tarjoa lisänä perunamuusia ja herneitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Valkopippuria, 0,5 tl Suolaa, Sitruunaviipaletta, Kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä