Wieninleike broilerista

Nappaa talteen!
Broilerin ohutleikkeistä valmistuvat maukkaat wieninleikkeet. Tarjoa paneroitujen leikkeiden kanssa esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.
| 4 kpl | broilerin ohutleikettä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria |
| 2 kpl | munaa + tilkka vettä |
| 2 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| 3 rkl | öljyä |
| 1 rkl | voita |
| Pinnalle | |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 4 kpl | sitruunaviipaletta |
| kapriksia | |
- 1.
Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Mausta suolalla.
Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy-voiseos. Lisää leikkeet ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannu on pieni, kypsennä leikkeet kahdessa erässä. Lisää höysteet leikkeiden pinnalle. Tarjoa lisänä perunamuusia ja herneitä.
Wieninleike broilerista
Broilerin ohutleikkeistä valmistuvat maukkaat wieninleikkeet. Tarjoa paneroitujen leikkeiden kanssa esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin ohutleikettä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | valkopippuria |
| 2 kpl | munaa + tilkka vettä |
| 2 1/2 dl | korppujauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| 3 rkl | öljyä |
| 1 rkl | voita |
Pinnalle | |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 4 kpl | sitruunaviipaletta |
| kapriksia | |
Valmistus
- 1
Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Mausta suolalla.
Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy-voiseos. Lisää leikkeet ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannu on pieni, kypsennä leikkeet kahdessa erässä. Lisää höysteet leikkeiden pinnalle. Tarjoa lisänä perunamuusia ja herneitä.
Ravintosisältö
504
Energiaa kcal
2108
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
44,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
504
Energiaa kcal
2108
Energiaa kj
19,8 g
Rasvaa
4,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,5 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
44,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Valkopippuria, 0,5 tl Suolaa, Sitruunaviipaletta, Kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























