Wieninleike broilerista - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Wieninleike broilerista

???
Annokset
4
Broilerin ohutleikkeistä valmistuvat maukkaat wieninleikkeet. Tarjoa paneroitujen leikkeiden kanssa esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.
Jaa Somessa

Ainekset

4 kpl
Broilerin ohutleikettä
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Valkopippuria
2 kpl
Munaa + tilkka vettä
2 1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa

PAISTAMISEEN

3 rkl
Öljyä
1 rkl
Voita

PINNALLE

4 kpl
Anjovisfileetä
4 kpl
Sitruunaviipaletta
Kapriksia

Näin teet

1

Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Mausta suolalla.

Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy-voiseos. Lisää leikkeet ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannu on pieni, kypsennä leikkeet kahdessa erässä. Lisää höysteet leikkeiden pinnalle. Tarjoa lisänä perunamuusia ja herneitä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g142 g
Proteiinia44 g177 g
Rasvaa20 g79 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj2108 8430
Energiaa kcal504 2015

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Valkopippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Sitruunaviipaletta

  • Kapriksia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja36 g142 g
Proteiinia44 g177 g
Rasvaa20 g79 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj2108 8430
Energiaa kcal504 2015

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Valkopippuria

  • 0,5 tl Suolaa

  • Sitruunaviipaletta

  • Kapriksia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.