Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Mausta suolalla.
Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy-voiseos. Lisää leikkeet ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannu on pieni, kypsennä leikkeet kahdessa erässä. Lisää höysteet leikkeiden pinnalle. Tarjoa lisänä perunamuusia ja herneitä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2108
504
19,8 g
4,5 g
35,5 g
1,0 g
1,5 g
44,3 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Valkopippuria,
0,5 tl Suolaa,
Sitruunaviipaletta,
Kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli