Nuiji leikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä. Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat ja ohenna rakenne tilkalla vettä. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot. Mausta suolalla.
Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.
Kuumenna isolla paistinpannulla öljy-voiseos. Lisää leikkeet ja paista kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Jos paistinpannu on pieni, kypsennä leikkeet kahdessa erässä. Lisää höysteet leikkeiden pinnalle. Tarjoa lisänä perunamuusia ja herneitä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
504
2108
19,8 g
4,5 g
35,5 g
1,0 g
1,5 g
44,3 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Valkopippuria,
0,5 tl Suolaa,
Sitruunaviipaletta,
Kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli