Wieninleike broilerista

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Wieninleikkeet valmistuvat helposti broilerin ohutleikkeistä. Paneroidut rapeaksi paistetut broilerinleikkeet tarjoillaan sitruunan, anjoviksen ja kapristen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplbroilerin ohutleikettä
1 dlvehnäjauhoja
3/4 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria
2 kplkananmunaa
2 1/2 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

3 rklrypsiöljyä
1 rklvoita

Pinnalle

1/2 kplsitruunaa
4 kplanjovisfileetä
35 gkapriksia

Valmistus

  1. 1

    Nuiji broilerinleikkeet mahdollisimman ohuiksi kahden muovikelmun välissä.

    MääräAinesosa
    4 kplbroilerin ohutleikettä
  2. 2

    Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot. Sekoita joukkoon suola ja pippuri. Riko ja vatkaa toiselle lautaselle munat. Kaada kolmannelle lautaselle korppujauhot.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlvalkopippuria
    2 kplkananmunaa
    2 1/2 dlkorppujauhoja
  3. 3

    Kääntele leikkeet ensin maustetuissa vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja kääntele lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden pinnan kuivahtaa hetki ennen paistamista.

  4. 4

    Valmistele sillä välin koristeet. Viipaloi sitruuna, kierrä anjovisfileet rullalle. Valuta kaprikset liemestä.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunaa
    4 kplanjovisfileetä
    35 gkapriksia
  5. 5

    Kuumenna isolla paistinpannulla öljy ja voi. Paista leikkeitä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
    1 rklvoita
  6. 6

    Lisää leikkeiden pinnalle sitruunaviipale, anjovisrulla ja kapriksia. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunamuusia ja herneitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.12.2025

Samankaltaisia reseptejä