Yhden pannun pikainen kanapasta
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee nopea kanapasta valmiiksi kypsästä grillibroilerista! Ruoanlaiton helppoutta lisää se, että koko ruoka valmistuu yhdessä kattilassa ilman ylimääräistä tiskiä. Mehevän tomaattinen kanapasta on pöydässä puolessa tunnissa.
| Ainekset | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 5 dl | vettä |
| 250 g | täysjyväpastaa esim. penne tai fusilli |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1 1/2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 kpl | (600 g) valmiiksi grillattua broilerin koipireittä |
| Lisäksi | |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa tai basilikaa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit.
- 2.
Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa tai kattilassa. Lisää vesi, pasta, tomaattimurska, fondi, etikka ja mausteet. Keitä kannen alla välillä sekoittaen, kunnes pasta on kypsää, noin 15 minuuttia.
- 3.
Riivi koipireisistä liha. Sekoita liha kypsään pastaan ja kuumenna.
- 4.
Viimeistele huuhdelluilla ja halkaistuilla tomaateilla sekä rucolalla.
Yhden pannun pikainen kanapasta
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Tee nopea kanapasta valmiiksi kypsästä grillibroilerista! Ruoanlaiton helppoutta lisää se, että koko ruoka valmistuu yhdessä kattilassa ilman ylimääräistä tiskiä. Mehevän tomaattinen kanapasta on pöydässä puolessa tunnissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 5 dl | vettä |
| 250 g | täysjyväpastaa esim. penne tai fusilli |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 1 1/2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 3 kpl | (600 g) valmiiksi grillattua broilerin koipireittä |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa tai basilikaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Kuullota sipuleita öljyssä kasarissa tai kattilassa. Lisää vesi, pasta, tomaattimurska, fondi, etikka ja mausteet. Keitä kannen alla välillä sekoittaen, kunnes pasta on kypsää, noin 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 5 dl vettä 250 g täysjyväpastaa esim. penne tai fusilli 390 g (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 1 kpl kana-annosfondi 1 1/2 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl oreganoa 1/2 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Riivi koipireisistä liha. Sekoita liha kypsään pastaan ja kuumenna.
Määrä Ainesosa 3 kpl (600 g) valmiiksi grillattua broilerin koipireittä - 4
Viimeistele huuhdelluilla ja halkaistuilla tomaateilla sekä rucolalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 1 kpl ruukku villirucolaa tai basilikaa
Ravintosisältö
513
Energiaa kcal
2149
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
513
Energiaa kcal
2149
Energiaa kj
20,3 g
Rasvaa
5,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
51,3 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
2,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























