Yrttimarinadi

Arvostele resepti
1 Palaa

15 min

Jauha marinadi morttelissa yrteistä ja valkosipulista, sekoita mukaan sitruunanmehua ja öljyä. Mausta. Anna grillilihan marinoitua herkullisen meheväksi – tämä helppo yrttimarinadi sopii erityisesti naudanlihalle.

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 kplruukkua tuoretta basilikaa
1 tlkuivattua rosmariinia
1/2 tlmerisuolahiutaleita
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruunan puristettu mehu
reilu ripaus rouhittua mustapippuria
1 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Revi basilikanlehdet mortteliin ja lisää rosmariini ja suola. Jauha seosta ja lisää ja viipaloidut valkosipulinkynnet. Jauha seosta, kunnes ainekset sekoittuvat toisiinsa. Lisää sitruunanmehu, pippuri ja öljy.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tuoretta basilikaa
    1 tlkuivattua rosmariinia
    1/2 tlmerisuolahiutaleita
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruunan puristettu mehu
    reilu ripaus rouhittua mustapippuria
    1 dloliiviöljyä
  2. 2

    Hiero marinadi lihan pintaan ja anna marinoitua huoneenlämmössä tunnin ajan ennen grillaamista tai vuorokauden ajan jääkaapissa. Pyyhi lihan pinta kuivaksi talouspaperilla ennen grillaamista.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 27.11.2025