Yrttinen herkkusienikeitto

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
400 gtuoreita herkkusieniä
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulin kynsi
1/2 kplpurjoa
2 kplporkkanaa
200 gkiinankaalia
3 rklöljyä
1 dltuoretta basilikaa
1 1/2 lvettä
3 kplkasvisliemikuutiota
1 dlesikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 tlkuivattua kirveliä
1 kplsitruunan mehu
1 1/2 tlkuivattua timjamia
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 tlhunajaa
3/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Hienonna kiinankaali. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekoitellen siinä noin 5 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja kaikki loput ainekset kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia.

  2. 2

    Puhdista ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Hienonna kiinankaali.

    MääräAinesosa
    1/2 kplpurjoa
    2 kplporkkanaa
    200 gkiinankaalia
  3. 3

    Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekoitellen siinä noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 rklöljyä
  4. 4

    Hienonna basilika. Lisää se ja kaikki loput ainekset kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dltuoretta basilikaa
    1 1/2 lvettä
    3 kplkasvisliemikuutiota
    1 dlesikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita
    2 tlkuivattua kirveliä
    1 kplsitruunan mehu
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 1/2 tlkuivattua timjamia
    2 tlhunajaa
    3/4 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
8.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025