Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen herkkusienikeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

400 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/2 kpl
Purjoa
2 kpl
Porkkanaa
200 g
Kiinankaalia
3 rkl
Öljyä
1 dl
Tuoretta basilikaa
1 1/2 l
Vettä
3 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 dl
Esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 tl
Kuivattua kirveliä
1 kpl
Sitruunan mehu
1 1/2 tl
Kuivattua timjamia
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
2 tl
Hunajaa
3/4 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Puhdista ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Hienonna kiinankaali. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekoitellen siinä noin 5 minuuttia. Hienonna basilika. Lisää se ja kaikki loput ainekset kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia.

2

Puhdista ja leikkaa purjo renkaiksi. Kuori ja leikkaa porkkana tikuiksi. Hienonna kiinankaali.

1/2 kpl
Purjoa
2 kpl
Porkkanaa
200 g
Kiinankaalia
3

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia sekoitellen siinä noin 5 minuuttia.

3 rkl
Öljyä
4

Hienonna basilika. Lisää se ja kaikki loput ainekset kattilaan. Keitä noin 25 minuuttia.

1 dl
Tuoretta basilikaa
1 1/2 l
Vettä
3 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 dl
Esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita
2 tl
Kuivattua kirveliä
1 kpl
Sitruunan mehu
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 1/2 tl
Kuivattua timjamia
2 tl
Hunajaa
3/4 tl
Suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.