Yrttirahkalla täytetty nieriä | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrttirahkalla täytetty nieriä
Play

Yrttirahkalla täytetty nieriä

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täytä nieriäfileet raikkaalla yrttirahkalla ja paista uunissa kirsikkatomaattien ja basilikan kanssa.

Ainekset

800 g
(2 kpl) nieriäfileetä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
sitruuna
1
ruukku basilikaa
200 g
(1 prk) maitorahkaa
1 rkl
rypsiöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
korppujauhoja

lisäksi

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Nypi fileistä ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.

800 g
(2 kpl) nieriäfileetä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2

Purista sitruunan mehu kulhoon. Säästä muutama basilikanlehti uunitomaattien kaveriksi. Lisää rahka, öljy, yrtit ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja sekoita tasaiseksi lusikalla.

1 kpl
sitruuna
200 g
(1 prk) maitorahkaa
1 rkl
rypsiöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
ruukku basilikaa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
korppujauhoja
3

Laita toinen kalafilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Levitä rahkaseos fileen päälle ja nosta toinen filee rahkaseoksen päälle. Sido kala halutessasi paistinarulla kuten kuvassa. Siirrä uunivuoka leivinpaperille pellille. Kääntele basilikanlehdet öljyssä. Lisää tomaatit ja basilika leivinpaperille uunivuoan viereen.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
4

Kypsennä kalaa ja tomaatteja uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys fileen keskeltä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2005

479

31,0 g

5,5 g

5,8 g

4,3 g

1,5 g

43,0 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli