Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrttirahkalla täytetty nieriä

Yrttirahkalla täytetty nieriä

timer-icon60 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tässä herkullinen kalaruoka viikonloppuun ja juhlahetkeen! Täytä nieriäfileet raikkaalla yrttirahkalla ja paista uunissa kirsikkatomaattien ja basilikan kanssa.

Ainekset

800 g
(2 kpl) nieriäfileetä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
sitruuna
1 kpl
ruukku basilikaa
200 g
(1 prk) maitorahkaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
korppujauhoja

Lisäksi

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi fileistä ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.

800 g
(2 kpl) nieriäfileetä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2

Purista sitruunan mehu kulhoon. Säästä muutama basilikanlehti uunitomaattien kaveriksi. Lisää rahka, öljy, yrtit ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja sekoita tasaiseksi lusikalla.

1 kpl
sitruuna
200 g
(1 prk) maitorahkaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
ruukku basilikaa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
korppujauhoja
3

Laita toinen kalafilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Levitä rahkaseos fileen päälle ja nosta toinen filee rahkaseoksen päälle. Sido kala halutessasi paistinarulla kuten kuvassa. Siirrä uunivuoka leivinpaperille pellille. Kääntele basilikanlehdet öljyssä (1/2 tl). Lisää tomaatit ja basilika leivinpaperille uunivuoan viereen.

250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
4

Kypsennä kalaa ja tomaatteja uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys fileen keskeltä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 26.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

480

2008

31,0 g

5,5 g

5,8 g

4,3 g

1,5 g

43,0 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli