Säädä uuni 200 asteeseen. Nypi fileistä ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.
Purista sitruunan mehu kulhoon. Säästä muutama basilikanlehti uunitomaattien kaveriksi. Lisää rahka, öljy, yrtit ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
Laita toinen kalafilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Levitä rahkaseos fileen päälle ja nosta toinen filee rahkaseoksen päälle. Sido kala halutessasi paistinarulla kuten kuvassa. Siirrä uunivuoka leivinpaperille pellille. Kääntele basilikanlehdet öljyssä. Lisää tomaatit ja basilika leivinpaperille uunivuoan viereen.
Kypsennä kalaa ja tomaatteja uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys fileen keskeltä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2005
479
31,0 g
5,5 g
5,8 g
4,3 g
1,5 g
43,0 g
0,3 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli