Yrttirahkalla täytetty nieriä
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tässä herkullinen kalaruoka viikonloppuun ja juhlahetkeen! Täytä nieriäfileet raikkaalla yrttirahkalla ja paista uunissa kirsikkatomaattien ja basilikan kanssa.
| 800 g | (2 kpl) nieriäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 200 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | korppujauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi fileistä ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Purista sitruunan mehu kulhoon. Säästä muutama basilikanlehti uunitomaattien kaveriksi. Lisää rahka, öljy, yrtit ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
- 3.
Laita toinen kalafilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Levitä rahkaseos fileen päälle ja nosta toinen filee rahkaseoksen päälle. Sido kala halutessasi paistinarulla kuten kuvassa. Siirrä uunivuoka leivinpaperille pellille. Kääntele basilikanlehdet öljyssä (1/2 tl). Lisää tomaatit ja basilika leivinpaperille uunivuoan viereen.
- 4.
Kypsennä kalaa ja tomaatteja uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys fileen keskeltä.
Yrttirahkalla täytetty nieriä
Tässä herkullinen kalaruoka viikonloppuun ja juhlahetkeen! Täytä nieriäfileet raikkaalla yrttirahkalla ja paista uunissa kirsikkatomaattien ja basilikan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (2 kpl) nieriäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 200 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | korppujauhoja |
Lisäksi | |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Nypi fileistä ruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 800 g (2 kpl) nieriäfileetä 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria - 2
Purista sitruunan mehu kulhoon. Säästä muutama basilikanlehti uunitomaattien kaveriksi. Lisää rahka, öljy, yrtit ja suola. Sekoita ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää korppujauhot ja sekoita tasaiseksi lusikalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 200 g (1 prk) maitorahkaa 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 1 kpl ruukku basilikaa 1/2 tl suolaa 1 rkl korppujauhoja - 3
Laita toinen kalafilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Levitä rahkaseos fileen päälle ja nosta toinen filee rahkaseoksen päälle. Sido kala halutessasi paistinarulla kuten kuvassa. Siirrä uunivuoka leivinpaperille pellille. Kääntele basilikanlehdet öljyssä (1/2 tl). Lisää tomaatit ja basilika leivinpaperille uunivuoan viereen.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja - 4
Kypsennä kalaa ja tomaatteja uunissa 25–30 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys fileen keskeltä.
Ravintosisältö
480
Energiaa kcal
2008
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
43,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
480
Energiaa kcal
2008
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,8 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
43,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























