Baristan vinkit: Tuunaa täydellinen kahvi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Baristan vinkit: Tuunaa täydellinen kahvi

Tuunaa täydellinen kahvi

Jos maitokahvi kyllästyttää, lisää suodatinkahvin joukkoon erilaisia mausteita, neuvoo Master Barista -kilpailun voittaja Maria Putaansuu. Kahvin tuunaukseen käy myös suklaa tai kermavaahto.

Jaa Somessa
Teksti
Petra Sneck
Kuvat
SOK

Kyllästyttääkö pelkkä maitokahvi? Tätä voit kokeilla kotona: lisää suodatinkahvin joukkoon mausteita, kuten kanelia, neilikkaa tai kardemummaa. Yhteen pannulliseen riittää yksi teelusikallinen.

"Kahvin voi tuunata myös kermavaahdolla, makusiirapilla ja omalla lempisuklaalla. Suosittelen kahviksi tummapaahtoista kahvia, jotta kahvin maku säilyy", neuvoo Coffee Housen Master Barista -kilpailun voittaja, Tampereen Coffee House -kahvilan ravintolapäällikkö Maria Putaansuu.

Hyvä kahvi syntyy raikkaasta vedestä.

"Viileä vesi kannattaa kaataa säiliöön aina erillisellä astialla, ei koskaan kahvipannulla. Pannuun kertyy rasvaa, joka voi pilata valmiin kahvin maun. Lisäksi kahvi tulee mitata tarkasti. Normaalikokoiselle kupille riittää yksi kahvimitallinen", Putaansuu lisää.

Tee kuppi cappuccinoa tai kuumaa kaakaota ja koristele juoma. Katso baristan vinkit videolta.

Julkaistu: 25.1.2016
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa