1. Terveellistä
Silakka on kevyttä, hyvää ravintoa. Se sisältää runsaasti proteiinia, sydämelle hyödyllisiä rasvahappoja, D-vitamiinia sekä muita tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Esimerkiksi parissa silakkafileessä on yhtä paljon kalsiumia kuin maitolasillisessa. Silakka kartuttaa myös muistivitamiini B12:n varastoja.
Parissa silakkafileessä on yhtä paljon kalsiumia kuin maitolasillisessa.
2. Vastuullista
Itämeren silakka on ekologista lähiruokaa. Sen kalakannat ovat vahvat. Suomalaiset kalastajat pyytävät vuosittain jopa yli sata miljoonaa kiloa silakkaa, josta valtaosa menee rehuksi. Itämerelle silakankalastus on merkittävä ympäristöteko, sillä se poistaa meressä haitallista mutta ihmiselle hyödyllistä fosforia.
3. Herkullista
Valikoimapäällikkö Elias Lehtinen S-ryhmän vähittäiskaupasta nimeää omaksi silakkasuosikikseen voissa paistetut, suolalla ja ruohosipulilla maustetut fileet.
Monipuolinen ja edullinen silakka sopii myös marinoitavaksi, pata- ja uuniruokiin sekä savustettavaksi. Rasvainen silakka toimii myös grillattuna.
Lähteet: Fineli, Pro-Kala, John Nurmisen säätiö