Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Silakka on ekologista lähiruokaa.

Fiksu sanoo silakalle kyllä! 3 syytä valita lautaselle silakkaa

Teksti:
Niina Mälkiä
Kuvat:
Lehtikuva
Julkaistu: 13.5.2019
|
Muokattu: 26.8.2022
Silakka on siisti juttu! Se puhdistaa Itämerta, tarjoaa tärkeitä ravintoaineita ja maistuu hyvältä.

1. Terveellistä

Silakka on kevyttä, hyvää ravintoa. Se sisältää runsaasti proteiinia, sydämelle hyödyllisiä rasvahappoja, D-vitamiinia sekä muita tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Esimerkiksi parissa silakkafileessä on yhtä paljon kalsiumia kuin maitolasillisessa. Silakka kartuttaa myös muistivitamiini B12:n varastoja.

Parissa silakkafileessä on yhtä paljon kalsiumia kuin maitolasillisessa.

2. Vastuullista

Itämeren silakka on ekologista lähiruokaa. Sen kalakannat ovat vahvat. Suomalaiset kalastajat pyytävät vuosittain jopa yli sata miljoonaa kiloa silakkaa, josta valtaosa menee rehuksi. Itämerelle silakankalastus on merkittävä ympäristöteko, sillä se poistaa meressä haitallista mutta ihmiselle hyödyllistä fosforia.

3. Herkullista

Valikoimapäällikkö Elias Lehtinen S-ryhmän vähittäiskaupasta nimeää omaksi silakkasuosikikseen voissa paistetut, suolalla ja ruohosipulilla maustetut fileet.

Monipuolinen ja edullinen silakka sopii myös marinoitavaksi, pata- ja uuniruokiin sekä savustettavaksi. Rasvainen silakka toimii myös grillattuna.

Lähteet: Fineli, Pro-Kala, John Nurmisen säätiö

Mitä tehdä silakasta?

Tiesitkö tätä?