Kallen mäti-silakkavuoka

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mäti-silakkavuoassa uunissa kypsyvät rullatut silakkafileet saavat kaverikseen herkullisen ja tomaattisen kermasta ja mätitahnasta valmistetun kastikkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gsilakkafileitä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1/2 kplruukkua tilliä
2 dlruokakermaa
190 gmätitahnaa
70 gtomaattisosetta
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kääri fileet rullalle ja nosta pystyyn noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    800 gsilakkafileitä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  2. 2

    Hienonna tilli. Sekoita kerma, mätitahna, tomaattisose, tilli ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan silakoiden päälle. Siirtele silakoita esimerkiksi veitsellä niin, että kastike asettuu tasaisesti kalojen väliin.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    2 dlruokakermaa
    190 gmätitahnaa
    70 gtomaattisosetta
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi juuresmuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Älä lisää kastikkeeseen suolaa, sillä fileet suolataan ennen rullausta ja mätitahna on voimakassuolaista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.4.2019
|
Päivitetty: 4.12.2025

Samankaltaisia reseptejä