Säädä uuni 175 asteeseen. Laita silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Kääri fileet rullalle ja nosta pystyyn noin 2 litran vetoiseen uunivuokaan.
Hienonna tilli. Sekoita kerma, mätitahna, tomaattisose, tilli ja mustapippuri. Kaada seos vuokaan silakoiden päälle. Siirtele silakoita esimerkiksi veitsellä niin, että kastike asettuu tasaisesti kalojen väliin.
Kypsennä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoa juuresmuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki: Älä lisää kastikkeeseen suolaa, sillä fileet suolataan ennen rullausta ja mätitahna on voimakassuolaista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
618
2585
48,3 g
14,3 g
9,0 g
8,8 g
0,3 g
38,3 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli