Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maistelupöytä valmiina. Testaajat huomasivat, että glögin täytyy olla riittävän kuumaa, jotta mausteet pääsevät varmasti esille.

Glögeissä yllättäviä eroja – testasimme 7 juomaa

Teksti:
Niina Mälkiä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.10.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Testiryhmä maisteli käyttövalmiita glögijuomia. Glögeistä löytyi yllättävän paljon eroja ja tutuista juomista uusia piirteitä.

Glögi tulee valittua helposti pakkauksen perusteella: arkeen edullinen tetra, lahjaksi kaunis lasipullo. Toiset poimivat ostoskoriin aina tutun tuotteen, kun toiset taas viehättyvät uutuuksista ja itselle uusien makujen testaamisesta.

Yhteishyvän nelihenkinen testiryhmä maisteli seitsemän valmista glögijuomaa – ja yllättyi. Samoistakin raaka-aineista valmistetuista glögeistä löytyi yllättävän paljon eroja ja tutuista juomista uusia piirteitä. Mieleisimmiksi valikoituivat makeimmat ja marjaisimmat glögit, ne jotka toivat mieleen lapsuuden joulut.

Testiryhmässä tehtiin myös maistuva havainto: glögin täytyy olla riittävän kuumaa, jotta mausteet pääsevät varmasti esille. Sopiva tarjoilulämpötila on noin 70 astetta.

Lapin Maria Revontuli vanilja-mustikkaglögi, luomu, 750 ml

Aidolla Madagaskarin vaniljalla maustettu, kylmäpuristetusta mustikkamehusta (9 %) tehty glögi nauttii huolellisesta lämmittämisestä. Se tuo esille kanelin, kardemumman ja neilikan sekä inkiväärimehun maut. Mausteet painuvat pullossa pohjalle, joten ravista pulloa ennen avaamista, jos et kuumenna kaikkea kerralla.

"Makea ja marjaisa, varmasti myös lasten mieleen."

"Sopii juustojen, erityisesti sinihomejuuston seuraan."

"Kaunis revontulietiketti! Tämän veisin lahjaksi."

"Mustikkapiirakallekin voisi tehdä tästä joulunmakuisen kiilteen."

Kaskein Juhlaglögijuoma, 1 l

Kaskein juhlaglögijuoma valmistetaan mustaherukkatäysmehusta ja alkoholittomasta punaviinistä. Kauniin tummahkon glögin viinimäisyyttä korostaa juomaan lisätty limetäysmehu. Lime tuo glögijuomaan makeuden vastapainoksi hapokkuutta, joka sopii hyvin aikuiseen makuun.

"Erikoinen, parfyyminen tuoksu. Taitaa olla pomeranssia."

"Lisäisin tähän lämmittäessä neilikoita ja kanelitangon."

"Hapahko maku. Tulee mieleen kevyt pastapunkku."

"Tästä tehdään joulusangria! Mukaan jäitä, appelsiiniviipaleita ja viinirypäleitä."

Rainbow Glögijuoma, 1 l

Omena- ja mustaherukkatäysmehutiivisteistä valmistetun juoman lempeä maku tekee Rainbow Glögijuomasta helposti tuunattavan. Tuoksusta löytyy neilikkaa ja piparkakun aromeja, joita voi vahvistaa lisäämällä juomaan omia suosikkimausteitaan. Mieto glögi maistuu pienillekin joulunviettäjille.

"Kuulas, kirkas ja vaalea, kaunis väri."

"Hyvä ja edullinen tarjottavaksi myös isolle porukalle, vaikka työpaikalla tai tapahtumissa."

"Aikuisille terästetään mausteilla ja punaviinillä."

"Maistuu myös kylmänä. Ei hassumpi pikkujouluboolin pohja."

Blossa Glögi, alkoholiton, 750 ml

Kun glögi tehdään rypälemehusta (51 %) ja alkoholittomasta viinistä (33 %), siitä tulee ominaisuuksiltaan punaviinimäinen vaikka onkin alkoholiton. Syvä tumma väri vahvistaa viinimäistä vaikutelmaa, eikä sitä vähennä edes Blossan runsas makeus. Maistelun glögimäisin glögi.

"Jälkimaku tuo mieleen maustekakun, jonka kanssa tämä sopisikin hyvin."

"Suklaakonvehti ja tilkka Blossaa, sellaisenaan valmis jälkiruoka!"

"Lahjapullo, ilman muuta."

"Punaviinimäinen ja tuhti, kestäisi hyvin terästyksen. Ja kylmänä glögicocktailiin!"

Valio Hehku maustettu rypälejuoma, 1 l

Voimakkaasti vaniljaiselta tuoksuva Valio Hehku tehdään rypäletäysmehusta (48 %) ja maustetaan laajalla mausteiden kirjolla. Vanilliinin takaa maistelijat löysivät karvasmantelin ja manteliliköörin makuja, jotka lienevät peräisin rommiaromista. Lisäksi maussa on neilikkaa, kanelia ja kirsikkaa.

"Nyt tuli vahva vanilja!"

"Tuoksussa on valtavasti voimaa, maku on hieman ohuempi."

"Erikoisen makuinen ja vaativa juoma."

"Tämä täytyy nauttia tällaisenaan. En osaisi yhdistää suolaiseen enkä makeaan."

Marli Premium perinteinen glögijuoma, 1 l

Marli Premium glögijuoma valmistetaan rypäle-, mustaherukka- ja mustikkatäysmehuista (12 %). Perinteisellä glögimausteseoksella ryyditetyn juoman maku on voimakkaan kanelinen ja pomeranssinen ja siksi verrokkejaan karvaampi. Siksi se toimii hyvin piparkakkujen ja muiden makeiden jouluherkkujen parina.

"Vaalea väri muistuttaa roosaa usvaa."

"Tuoksu on mieto, mutta maku yllättävän voimakas. Riittoisa glögi."

"Tämä suorastaan huutaa rusinoita ja manteleita."

Hommanäs Gård Valmis jouluglögi, 500 ml

Mustaherukkamehusta kanelilla, kardemummalla, pomeranssilla ja neilikalla maltillisesti maustettu jouluglögi on tumman ja täyteläisen värinen ja makuinen. Miellyttävän makea juoma on lisä- ja säilöntäaineeton. Hommanäsin kartanon glögiä myydään joulukoristeella somistetuissa puolen litran pulloissa Herkku Food Marketeissa.

"Ihana mehumaijan tuoksu, tulee lapsuus mieleen."

"Aito mustaherukkamehun maku. Hyvä aihio glögille, jos haluaa maustaa itse lisää."

"Tätä joisi mielellään myös kylmänä. Vaikka kuohuviinin kanssa, nam!"

Kokeile näitä glögisiä reseptejä

Pikkusuolaista glögin kaveriksi

Lisää aiheesta