Hullaannu bataatista! Poimi kaksi helppoa ja hyvää ohjetta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hullaannu bataatista! Poimi kaksi helppoa ja hyvää ohjetta

Bataattiranskalaiset

Oletko jo maistanut bataattiranskalaisia? Kokeile seuraavaksi bataatin ja tahinin liittoa, vinkkaa ruokatoimittaja Hanna Jensen.

Jaa Somessa
Teksti:
Hanna Jensen
Kuvat:
SOK

Nuoriso on hurahtanut bataattiranskalaisiin. Niitä pidetään terveellisinä vaihtoehtoina tavallisille.

En tiedä, tohdinko pilata iloa kertomalla, että bataattiranskalaisissa on vain pikkuriikkisen vähemmän rasvaa, puolet vähemmän proteiinia ja merkittävästi enemmän suolaa kuin tavallisissa.

Nostetaan siis hyvät puolet esiin: bataattiranuista saa ämpärillisen beetakaroteenia, A-vitamiinia sekä enemmän kuitua ja selvästi vähemmän kaloreita kuin ranskalaisista perunoista.

Pidetään niitä siis terveellisinä.

Bataatin valmistaminen kotona on helppoa, kun pitää nyrkkisääntönä sitä, että bataatti heitetään puolitettuna kuorineen uuniin 40 minuutiksi 200 asteeseen, minkä aikana ehtii miettiä, mitä aavistuksen makeasta pallerosta tekisi.

Hyviä vaihtoehtoja on ainakin kaksi:

  1. Ensin uunissa makeaksi paahtunut bataatti lohkotaan kuutioiksi. Sitten lohkojen kaveriksi heitetään oliiviöljyä, sormisuolaa, käsin murustettua fetaa, rukolaa ja tuoreita mintunlehtiä (sekä savupaprikaa siitä pitäville). Tätä herkkua voi syödä sellaisenaan tai pääruoan lisukkeena.
     
  2. Tai sitten kannattaa kokeilla bataatin ja tahinin liittoa. Tahinihan on murskatuista ja raaoista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa, jota myydään valmiina kaupoissa.

    Uunissa paahtuneiden bataatinpuolikkaiden päälle valutetaan hiukan vedellä ohennettua tahinia, sitruunamehua, pikkuriikkisen soijaa ja suolaa. Mukaan laitetaan murskattuja ja kuivassa paistinpannussa paahdettuja hasselpähkinöitä rouheena. Korianterin onnelliset ystävät voivat lisätä tuoretta yrttiä koristeeksi.

Lisää bataattireseptejä

Julkaistu: 1.2.2018
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa