Lämpimän mausteinen bataattivuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämpimän mausteinen bataattivuoka

Lämpimän mausteinen bataattivuoka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bataattivuoka on koko perheen uusi lempiruoka. Makeasta bataattimuusista valmistettava vuokaruoka maistuu sekä liha- että kasvisversiona.

Ruokavaliot

Ainekset

bataattimuusi

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

täyte

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa TAI 2 pkt (à 250 g) maitoproteiinista valmistettua Mifu jauhista TAI 2 ps (à 225 g) Elovena Muru -kaurajauhista
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(0,5 pussia) pakasteherneitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää margariini ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
2

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha tai jauhis öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoitellen. Sekoita tomaattisose, siirappi ja vesi paistokseen. Kuumenna 3 minuuttia. Lisää herneet.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
(400 g) jauhelihaa TAI 2 pkt (à 250 g) maitoproteiinista valmistettua Mifu jauhista TAI 2 ps (à 225 g) Elovena Muru -kaurajauhista
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(0,5 pussia) pakasteherneitä
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
1 tl
jauhettua korianteria
3

Levitä täyte noin 2 litran vetoisen uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.1.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1454

347

15,3 g

3,8 g

35,5 g

9,5 g

6,0 g

13,0 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli