Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämpimän mausteinen bataattivuoka

Lämpimän mausteinen bataattivuoka

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bataattivuoka on koko perheen uusi lempiruoka. Makeasta bataattimuusista valmistettava vuokaruoka maustetaan kevyesti kanelilla, jauhetulla korianterilla ja juustokuminalla.

Ainekset

Bataattimuusi

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia (maidotonta)
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna

Täyte

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
400 g
jauhelihaa
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(1/2 pussia) pakasteherneitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää margariini ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.

600 g
(1 kpl) bataatti
200 g
(2 kpl) perunaa
1 rkl
margariinia (maidotonta)
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
2

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoitellen. Sekoita tomaattisose, siirappi ja vesi paistokseen. Kuumenna 3 minuuttia. Lisää herneet.

1 kpl
Sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
jauhelihaa
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
1/4 tl
kanelia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
3 rkl
tomaattisosetta
1 tl
siirappia
1 dl
vettä
100 g
(1/2 pussia) pakasteherneitä
3

Levitä täyte noin 2 litran vetoisen uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.1.2019
|
Muokattu: 20.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

532

2227

28,8 g

9,8 g

36,0 g

9,8 g

6,0 g

28,5 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli