Lämpimän mausteinen bataattivuoka
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Bataattivuoka on koko perheen uusi lempiruoka. Makeasta bataattimuusista valmistettava vuokaruoka maustetaan kevyesti kanelilla, jauhetulla korianterilla ja juustokuminalla.
| Bataattimuusi | |
|---|---|
| 600 g | (1 kpl) bataatti |
| 200 g | (2 kpl) perunaa |
| 1 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/4 tl | kanelia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | siirappia |
| 1 dl | vettä |
| 100 g | (1/2 pussia) pakasteherneitä |
- 1.
Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää margariini ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.
- 2.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoitellen. Sekoita tomaattisose, siirappi ja vesi paistokseen. Kuumenna 3 minuuttia. Lisää herneet.
- 3.
Levitä täyte noin 2 litran vetoisen uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Lämpimän mausteinen bataattivuoka
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Bataattivuoka on koko perheen uusi lempiruoka. Makeasta bataattimuusista valmistettava vuokaruoka maustetaan kevyesti kanelilla, jauhetulla korianterilla ja juustokuminalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Bataattimuusi | |
| 600 g | (1 kpl) bataatti |
| 200 g | (2 kpl) perunaa |
| 1 rkl | margariinia (maidotonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 1/2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | jauhettua korianteria |
| 1/4 tl | kanelia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | oreganoa |
| 1 tl | suolaa |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 1 tl | siirappia |
| 1 dl | vettä |
| 100 g | (1/2 pussia) pakasteherneitä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja paloittele bataatti ja perunat. Keitä ne vähässä vedessä kypsäksi, valuta ja soseuta sähkövatkaimella. Lisää margariini ja suola. Jäähdytä haaleaksi ja sekoita kananmuna joukkoon.
Määrä Ainesosa 600 g (1 kpl) bataatti 200 g (2 kpl) perunaa 1 rkl margariinia (maidotonta) 1 tl suolaa 1 kpl kananmuna - 2
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää sipulit ja mausteet paistamisen loppupuolella ja paista vielä hetki sekoitellen. Sekoita tomaattisose, siirappi ja vesi paistokseen. Kuumenna 3 minuuttia. Lisää herneet.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 400 g jauhelihaa 1 1/2 rkl rypsiöljyä 1 1/2 tl juustokuminaa 1 tl jauhettua korianteria 1/4 tl kanelia 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl oreganoa 1 tl suolaa 3 rkl tomaattisosetta 1 tl siirappia 1 dl vettä 100 g (1/2 pussia) pakasteherneitä - 3
Levitä täyte noin 2 litran vetoisen uunivuoan tai neljän annosvuoan pohjalle. Lusikoi bataattisose päälle ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 25–35 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.
Ravintosisältö
532
Energiaa kcal
2227
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
532
Energiaa kcal
2227
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,0 g
Hiilihydraatteja
9,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























