Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itämerimenu – kokoa herkullinen ateria itselle ja ympäristölle fiksummin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 16.8.2021
|
Muokattu: 23.8.2022
Valmista ruokapöytään Itämeri-ystävällinen menu, joka koostuu lähivesien maukkaista kaloista ja kotimaisista satokauden kärkikasviksista. Menu on suunniteltu 25. elokuuta vietettävään Itämeripäivään, johon voi ottaa helposti osaa valinnoilla omassa keittiössä.

Alkuun kukkakaali-parsakaalikeitto

Valmista alkukeitto kotimaisesta kukkakaalista ja parsakaalista, jotka ovat nyt parhaimmillaan. Hennonvihreän sosekeiton voi koristella kaalinnupuilla.

Pääruokana ahvenpuikkoja ja perunoita

Pääruokana syödään lähivesien kalaa. Pyörittele ahvenfileet hapankorppumuruissa ennen paistamista, niin saat niihin herkullisen rapean pinnan. Tarjoa ahvenpuikkojen kanssa höyrytettyjä varsiparsakaaleja ja kurkkudippiä sekä keitettyjä perunoita. Kalan lisukkeeksi tai kasvisvaihtoehdoksi sopii myös kasviskauratto.

Jälkiruoaksi marjainen talkkunahyve

Tee kauden marjoista ja talkkunajauhoista helppo, kuitupitoinen makea herkku. Jälkiruokaan sopivat herukat, mustikat tai puolukat.

Itämeripäivä 25.8.2022

  • John Nurmisen Säätiön lanseeraama juhlapäivä meren kunniaksi.
  • Tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi.
  • Itämeri-ystävällinen ruoka on yksi päivän pääteemoista. Raaka-aineiksi sopivat Itämeren ja lähivesien kalat sekä satokauden kasvikset.
  • Lisätietoa: itameripaiva.fi

Lue lisää aiheesta