Ilmastoystävällinen ja kestävä Itämeri-ruokavalio sisältää paljon kotimaista kalaa ja kasviksia.
Etenkin särkikalojen kalastus poistaa ravinteita Itämerestä. Myös järvikalaa kannattaa suosia, sillä järvien ravinteet valuvat lopulta jokia pitkin mereen. Liiallinen ravinteiden pääsy Itämereen aiheuttaa rehevöitymistä. Sitä voi ehkäistä vähentämällä lihan kulutusta ja lisäämällä villikalojen syömistä.
Kotimaiset kasvikset ja palkokasvit ovat iso osa Itämeri-ystävällistä ruokavaliota. Kasvisten viljely kuormittaa ilmastoa huomattavasti vähemmän kuin lihantuotanto. Lihantuotannosta aiheutuu muun muassa fosforipäästöjä, jotka rehevöittävät Itämerta. Suosi siis kotimaisia juureksia, herneitä ja härkäpapua.