Uudet perunat

arvosana5/5

(2)arviota
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Uudet perunat ovat kesäruokaa parhaimmillaan: helppoa, herkullista ja hetkessä valmista. Mausta tillillä ja tarjoile voin ja sillin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgvarhaisperunoita
2 lvettä
1 tlsuolaa
1 kplnippu tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kiehauta vesi, lisää suola, perunat ja tillin varret. Säästä tillin lehdet. Kaada liika vesi pois, jätä sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.

    MääräAinesosa
    1 kgvarhaisperunoita
    2 lvettä
    1 tlsuolaa
    1 kplnippu tilliä
  2. 2

    Valuta perunat ja poista tilli. Laita puhdas liina tai talouspaperia perunoiden päälle imemään kosteutta ja nosta kansi kattilan päälle pariksi minuutiksi. Poista kansi ja liina. Koristele perunat tillin lehdillä.

Vinkki: Kruunaa vastakeitetyt varhaisperunat voinokareella tai tarjoile esimerkiksi sillikaviaarin tai munakoisosillin kanssa.

Vinkki: Valitse tasakokoisia uusia perunoita. Keittoaika riippuu lajikkeesta. Kiehuvaan veteen lisättynä perunoista tulee rakenteeltaan pehmeämpiä. Jos haluat rakenteeltaan kiinteämpiä perunoita, lisää ne kylmään veteen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä