Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uudet perunat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Uudet perunat ovat kesäruokaa parhaimmillaan: helppoa, herkullista ja hetkessä valmista. Mausta tillillä ja tarjoile voin ja sillin kanssa.

Ainekset

1 kg
varhaisperunoita
2 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kpl
nippu tilliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja harjaa perunat puhtaiksi. Kiehauta vesi, lisää suola, perunat ja tillin varret. Säästä tillin lehdet. Kaada liika vesi pois, jätä sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Keitä kannen alla 10–15 minuuttia. Kokeile kypsyyttä veitsenkärjellä.

1 kg
varhaisperunoita
2 l
vettä
1 tl
suolaa
1 kpl
nippu tilliä
2

Valuta perunat ja poista tilli. Laita puhdas liina tai talouspaperia perunoiden päälle imemään kosteutta ja nosta kansi kattilan päälle pariksi minuutiksi. Poista kansi ja liina. Koristele perunat tillin lehdillä.

Vinkki: Kruunaa vastakeitetyt varhaisperunat voinokareella tai tarjoile esimerkiksi smetanaisen sillikaviaarin tai munakoisosillin kanssa.

Vinkki: Valitse tasakokoisia uusia perunoita. Keittoaika riippuu lajikkeesta. Kiehuvaan veteen lisättynä perunoista tulee rakenteeltaan pehmeämpiä. Jos haluat rakenteeltaan kiinteämpiä perunoita, lisää ne kylmään veteen.

Miltä maistui?
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 13.3.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

130

543

0,3 g

26,8 g

1,0 g

1,7 g

2,8 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli