Superhelpot ahvenpuikot ja kurkkudippi

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Tee itse hapankorpuilla leivitetyt kalapuikot. Lusikoi raikasta kurkkudippiä kippoihin ja anna lasten (ja aikuisten) dippailla rapeita ahvenpuikkoja sormin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) ahvenfileitä
2 - 3 kplhapankorppua
1/2 tlsuolaa
200 g(1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja

Paistamiseen

rypsiöljyä

Kurkkudippi

1/2 kplkurkkua
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklhienonnettua tilliä
2 dlmaustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia")
1 rklsitruunamehua
1 tlsokeria
1/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Ota ahvenfileet jääkaappiin sulamaan 6–8 tuntia ennen ruoanvalmistusta, jos käytät pakastekalaa.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) ahvenfileitä
  2. 2

    Valmista dippikastike. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kurkkudipin ainekset keskenään kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklhienonnettua tilliä
    1 rklsitruunamehua
    2 dlmaustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia")
    1/4 tlsuolaa
    1 tlsokeria
  3. 3

    Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai huhmaressa. Kuivaa ahvenfileiden pinta talouspaperilla ja ripottele pinnalle suolaa. Pyörittele fileet hapankorppumuruissa.

    MääräAinesosa
    2 - 3 kplhapankorppua
    300 g(1 pkt) ahvenfileitä
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Paista ahvenfileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä
  5. 5

    Huuhtele broccolinit, leikkaa ohut viipale kuivahtanutta vartta pois. Höyrytä broccolinit höyrykattilassa tai keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä 2–4 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja
  6. 6

    Tarjoile kurkkudippiä rapeiden ahvenpuikkojen ja höyrytettyjen broccolinien kanssa.

Kokeile ahvenfileiden tilalla kuhaa tai lohta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, Rypsiöljyä, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Hienonnettua tilliä, 1 rkl Sitruunamehua, 1 tl Sokeria, 0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
3.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä