Superhelpot ahvenpuikot ja kurkkudippi
30 min

Nappaa talteen!
Tee itse hapankorpuilla leivitetyt kalapuikot. Lusikoi raikasta kurkkudippiä kippoihin ja anna lasten (ja aikuisten) dippailla rapeita ahvenpuikkoja sormin.
| 300 g | (1 pkt) ahvenfileitä |
| 2 - 3 kpl | hapankorppua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | (1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| rypsiöljyä | |
| Kurkkudippi | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| 2 dl | maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia") |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Ota ahvenfileet jääkaappiin sulamaan 6–8 tuntia ennen ruoanvalmistusta, jos käytät pakastekalaa.
- 2.
Valmista dippikastike. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kurkkudipin ainekset keskenään kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai huhmaressa. Kuivaa ahvenfileiden pinta talouspaperilla ja ripottele pinnalle suolaa. Pyörittele fileet hapankorppumuruissa.
- 4.
Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Paista ahvenfileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
- 5.
Huuhtele broccolinit, leikkaa ohut viipale kuivahtanutta vartta pois. Höyrytä broccolinit höyrykattilassa tai keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä 2–4 minuuttia.
- 6.
Tarjoile kurkkudippiä rapeiden ahvenpuikkojen ja höyrytettyjen broccolinien kanssa.
Tee itse hapankorpuilla leivitetyt kalapuikot. Lusikoi raikasta kurkkudippiä kippoihin ja anna lasten (ja aikuisten) dippailla rapeita ahvenpuikkoja sormin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) ahvenfileitä |
| 2 - 3 kpl | hapankorppua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | (1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja |
Paistamiseen | |
| rypsiöljyä | |
Kurkkudippi | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| 2 dl | maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia") |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | sokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Ota ahvenfileet jääkaappiin sulamaan 6–8 tuntia ennen ruoanvalmistusta, jos käytät pakastekalaa.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) ahvenfileitä - 2
Valmista dippikastike. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kurkkudipin ainekset keskenään kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl hienonnettua tilliä 1 rkl sitruunamehua 2 dl maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia") 1/4 tl suolaa 1 tl sokeria - 3
Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai huhmaressa. Kuivaa ahvenfileiden pinta talouspaperilla ja ripottele pinnalle suolaa. Pyörittele fileet hapankorppumuruissa.
Määrä Ainesosa 2 - 3 kpl hapankorppua 300 g (1 pkt) ahvenfileitä 1/2 tl suolaa - 4
Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Paista ahvenfileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä - 5
Huuhtele broccolinit, leikkaa ohut viipale kuivahtanutta vartta pois. Höyrytä broccolinit höyrykattilassa tai keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä 2–4 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja - 6
Tarjoile kurkkudippiä rapeiden ahvenpuikkojen ja höyrytettyjen broccolinien kanssa.
Kokeile ahvenfileiden tilalla kuhaa tai lohta.
Ravintosisältö
142
Energiaa kcal
593
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
142
Energiaa kcal
593
Energiaa kj
1,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
19,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl suolaa, Rypsiöljyä, Valkosipulinkynttä, 1 rkl Hienonnettua tilliä, 1 rkl Sitruunamehua, 1 tl Sokeria, 0,25 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























