Ota ahvenfileet jääkaappiin sulamaan 6–8 tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Valmista dippikastike. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kurkkudipin ainekset keskenään kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.
Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai huhmaressa. Kuivaa ahvenfileiden pinta talouspaperilla ja ripottele pinnalle suolaa. Pyörittele fileet hapankorppumuruissa.
Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Paista ahvenfileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Huuhtele broccolinit, leikkaa ohut viipale kuivahtanutta vartta pois. Höyrytä broccolinit höyrykattilassa tai keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä 2–4 minuuttia.
Tarjoile kurkkudippiä rapeiden ahvenpuikkojen ja höyrytettyjen broccolinien kanssa.
Vinkki: Kokeile ahvenfileiden tilalla kuhaa tai lohta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
420
100
1,0 g
—
11,8 g
8,5 g
2,3 g
9,8 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,6 tl (2/3 tl) suolaa,
Rypsiöljyä,
Valkosipulinkynttä,
1 rkl Hienonnettua tilliä,
1 rkl Sitruunamehua,
1 tl Sokeria,
0,25 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli