Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Superhelpot ahvenpuikot ja kurkkudippi

Superhelpot ahvenpuikot ja kurkkudippi

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee itse hapankorpuilla leivitetyt kalapuikot. Lusikoi raikasta kurkkudippiä kippoihin ja anna lasten (ja aikuisten) dippailla rapeita ahvenpuikkoja sormin.

Ainekset

300 g
(1 pkt) ahvenfileitä
2 - 3 kpl
Hapankorppua
1/2 tl
suolaa
200 g
(1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja

paistamiseen

Rypsiöljyä

kurkkudippi

1/2 kpl
Kurkkua
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Hienonnettua tilliä
2 dl
Maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia")
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota ahvenfileet jääkaappiin sulamaan 6–8 tuntia ennen ruoanvalmistusta, jos käytät pakastekalaa.

300 g
(1 pkt) ahvenfileitä
2

Valmista dippikastike. Pese kurkku ja raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Hienonna tilli. Sekoita kaikki kurkkudipin ainekset keskenään kulhossa. Laita jääkaappiin maustumaan.

1/2 kpl
Kurkkua
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Hienonnettua tilliä
1 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Maustamatonta soijavalmistetta ("jogurttia")
1/4 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
3

Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai huhmaressa. Kuivaa ahvenfileiden pinta talouspaperilla ja ripottele pinnalle suolaa. Pyörittele fileet hapankorppumuruissa.

2 - 3 kpl
Hapankorppua
300 g
(1 pkt) ahvenfileitä
1/2 tl
suolaa
4

Kuumenna tilkka rypsiöljyä paistinpannulla. Paista ahvenfileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Rypsiöljyä
5

Huuhtele broccolinit, leikkaa ohut viipale kuivahtanutta vartta pois. Höyrytä broccolinit höyrykattilassa tai keitä kevyesti suolalla maustetussa vedessä 2–4 minuuttia.

200 g
(1 ps) broccolineja eli varsiparsakaaleja
6

Tarjoile kurkkudippiä rapeiden ahvenpuikkojen ja höyrytettyjen broccolinien kanssa.

Kokeile ahvenfileiden tilalla kuhaa tai lohta.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 28.10.2017
Muokattu: 10.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

142

593

1,3 g

11,8 g

8,5 g

2,3 g

19,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl suolaa,

Rypsiöljyä,

Valkosipulinkynttä,

1 rkl Hienonnettua tilliä,

1 rkl Sitruunamehua,

1 tl Sokeria,

0,25 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli