Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jenni Kokander kylässä Hannu ja Soile Kivikosken vaunun terassilla.

Jenni Kokander: “Ennen tätä päivää ajattelin karavaanareiden elämäntehtävän olevan maanteiden tukkiminen” – oletko samaa mieltä?

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
Emilia Valaja
Julkaistu: 29.1.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Jenni Kokander lähtee Makumuistoja-ohjelmassa tutkimusretkelle karavaanereiden mystiseen maailmaan.

Kokander tapaa Vihdin leirintäalueelle karavaanarit Soile ja Hannu Kivikosken. Kokeneet matkaajat ovat reissanneet vaunullaan 35 vuotta.

"Tämä on mulle jännittävää, koska en ole mikään eräjorma", Kokander myöntää aluksi.

Mikä innostaa karavaanarielämään?

"Vapauden tunne. Voi lähteä ja pysähtyä, milloin haluat. Ei tarvitse miettiä hirveästi etukäteen", Soile kehuu.

Kokander ihmettelee, voiko tällainen onnela olla edes todellinen ja kehuu leirintäalueen yhteisöllistä menoa, kun kaikki moikkailevat toisiaan.

Karavaanarin ruokavalio koostuu makkarasta ja keskikaljasta

Ennakkoluuloisena karavaanareiden ruokavaliosta Kokander tuo tuliaisena grillimakkaraa ja sinappia ja odottaa saavansa tervetuliaisjuomana keskikaljaa.

Kivikosket yllättävät hänet tarjoamalla kertakäyttöisistä kuohuviinilaseista alkoholitonta kuohuvaa ja valmistamalla tortillapizzaa grillissä.

Tortillaletun päälle levitetään ensin tomaattisosetta, sitten juustoa ja lopuksi täytteen. Pizzan annetaan kypsyä grillin ylätasolla.

"Aiemmin mietin, että miten karavaanarit pärjäävät ankeissa olosuhteissa ja miten heidän ainoa elämäntehtävänsä on tukkia maantiet", Kokander sanoo.

Hän myöntää kokemuksen olleen silmiä avaava ja oppineensa, etteivät teiden tukot olekaan nihkeitä tyyppejä.

Oletko sinä karavaanari? Millaista ruokaa syöt tien päällä? Makumuistoja-sarjan toisen tuotantokauden viimeinen jakso MTV:llä keskiviikkona 30. tammikuuta klo 20.

Lue myös muita Makumuistoja-juttuja: