Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustokakun ja kuivakakun yhdistävä keikauskakku yllättää pääsiäisen kahvipöydässä – Lue niksit sen valmistamiseen

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.3.2023
|
Muokattu: 10.3.2023

Pääsiäisen kahvipöydän kuningattarena hurmaa keikautettu kirsikka-suklaajuustokakku. Päällepäin suklaiselta kuivakakulta näyttävän Upside down -kakun sisään piiloutuu tuorejuustotäyte, joka saa ihanaa makua hapankirsikoista ja vaniljarahkasta.

Kaunis ja herkullinen kakku on varsin helppo tehdä, mutta muutama niksi kannattaa pitää mielessä.

”Kakkuvuoka on hyvä olla niin sanotusti perinteinen eli teräksestä tai muusta metallista valmistettu. Vuoka voi olla pinnoitettukin. Älä valitse silikonikakkuvuokaa tämän kakun tekoon, sillä silikoni ei ole riittävän tukeva, kun taikinaa levitetään vuoan reunoille”, neuvoo Yhteishyvän ruokatoimittaja Sanna Autio, joka on tehnyt kakkureseptin.

Taikina taputellaan vuokaan jauhoisin sormin, mutta hyvä apuri on ruokalusikka: voit lopuksi tasoittaa taikinapinnan vehnäjauhoihin kastellulla ruokalusikalla.

Tärkein niksi liittyy kakun kumoamiseen. Kun olet lisännyt vuokaan myös täytteen ja paistanut kakun, malta mielesi. Älä kumoa kakkua heti, vaan anna sen tekeytyä ainakin tunnin ajan. Jos kumoat kakun heti, se ei pysy koossa, vaan raskas juustotäyte murtaa rakenteen.

”Anna kumotun kakun jäähtyä kunnolla, ja laita sen jälkeen takaisin vuokaan ja jääkaappiin. Kakun rakenne kestää paremmin, kun tarjoat sen vasta valmistusta seuraavana päivänä. Muista kuitenkin kumota kakku paistamispäivänä, sillä jos sen laittaa kumoamatta vuoassa jääkaappiin, niin kakku ei irtoa vuoasta”, Sanna Autio lisää.

Tarjoa kahvipöydässä tai pääsiäisaterian jälkiruokana

Kirsikka ja suklaa muodostavat upean makuparin, ja keikautettu kirsikka-suklaajuustokakku sopiikin moneen pääsiäisen juhlahetkeen. Tarjoa kakku kahvipöydässä tai halutessasi marjakastikkeen kera pääsiäisaterian jälkiruokana.

Raikkaiden makujen ystäville mangoa

Katso arkistosta resepti myös keikautettuun mangojuustokakkuun, jonka hedelmäinen rahkasisus saa raikasta makua mangososeesta ja -rahkasta.