Kolme helppoa kalaruokaa – Ainekset löytyvät lähikaupasta
Kalasta saa monipuolisia ja maistuvia ruokia yllättävänkin helposti. Tässä kolme lohiruokaa viikon varrelle: nopea lohikeitto, herkullinen uunilohi ja ruokaisa piirakka.


Helppo savulohikeitto
Kun varaat jääkaappiin kylmäsavulohta ja pakkaseen valmiiksi pilkottuja keittokasviksia, niin arjen helpoin lohikeitto on jo lähes valmis. Kylmäsavulohi antaa keitolle herkullista aromikkuutta, ja se viimeistellään valmiiksi maustetulla kermalla sekä hienonnetulla tillillä.
Pellillinen lohipiirakkaa
Suolaisen piirakan voi täyttää niin lämmin- kuin kylmäsavulohellakin. Tässä piirakassa lohi saa hauskan makuparin raejuustosta, joka tuo täytteeseen erityistä mehevyyttä. Nopeuta valmistusta käyttämällä kaupan valmista taikinaa ja lisää lohi juustotäytteen päälle, jotta se jää kauniisti näkyviin. Riittoisasta piirakasta riittää iltapalaksi ja vaikka seuraavan päivän lounaaksi.
Kermainen uunilohi
Lohesta tai kirjolohesta tehty uunikala on rakastettu ruoka, jota voi varioida monin mauin. Raikkaan keväinen uunilohi valmistuu, kun kuorrutat lohen yrteillä ja sitruunalla maustetulla ranskankermalla. Samalla pellillä kypsyvät myös kasvikset.