Kermainen uunilohi

arvosana4/5

(13)arviota
5 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Uunilohi on helppo ja maukas koko perheen ruoka. Tässä reseptissä se kuorrutetaan sitruunan ja basilikan maustamalla crème fraîchella. Saat uunilohen ulkonäköön juhlavuutta sesongin kasviksilla.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

800 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 ruukku basilikaa
150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rklsitruunanmehua
1 rklsinappia
1 tlhunajaa

Lisäksi

broccoliinia tai parsakaalia
sitruunaviipaleita

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri lohelle.

    MääräAinesosa
    800 gkirjolohifileetä (ruodotonta)
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Hienonna puolet basilikasta, ota loput talteen koristelua varten. Sekoita hienonnettu basilika ja loput ainekset. Levitä lohelle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lisää huuhdellut broccoliinit pellille kypsentämisen puolivälissä.

    MääräAinesosa
    1 ruukku basilikaa
    150 g(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
    1 rklsitruunanmehua
    1 rklsinappia
    1 tlhunajaa
    broccoliinia tai parsakaalia
  3. 3

    Koristele lopulla basilikalla ja sitruunalla.

    MääräAinesosa
    sitruunaviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, broccoliinia tai parsakaalia, sitruunaviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
26.2.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä