Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermainen uunilohi

Kermainen uunilohi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Uunilohi on helppo ja maukas koko perheen ruoka. Tässä reseptissä se kuorrutetaan sitruunan ja basilikan maustamalla crème fraîchella. Saat uunilohen ulkonäköön juhlavuutta sesongin kasviksilla.

Ainekset

ainekset

800 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1
ruukku basilikaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia
1 tl
hunajaa

lisäksi

broccoliinia tai parsakaalia
sitruunaviipaleita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri lohelle.

800 g
kirjolohifileetä (ruodotonta)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Hienonna puolet basilikasta, ota loput talteen koristelua varten. Sekoita hienonnettu basilika ja loput ainekset. Levitä lohelle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lisää huuhdellut broccoliinit pellille kypsentämisen puolivälissä.

1
ruukku basilikaa
150 g
(1 prk) ranskankermaa (crème fraîche)
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
sinappia
1 tl
hunajaa
broccoliinia tai parsakaalia
3

Koristele lopulla basilikalla ja sitruunalla.

sitruunaviipaleita

Katso kaikki reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

375

1570

27,0 g

7,6 g

2,4 g

2,4 g

30,8 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku basilikaa,

broccoliinia tai parsakaalia,

sitruunaviipaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli