Kermainen uunilohi
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunilohi on helppo ja maukas koko perheen ruoka. Tässä reseptissä se kuorrutetaan sitruunan ja basilikan maustamalla crème fraîchella. Saat uunilohen ulkonäköön juhlavuutta sesongin kasviksilla.
| Ainekset | |
|---|---|
| 800 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| Lisäksi | |
| broccoliinia tai parsakaalia | |
| sitruunaviipaleita | |
- 1.
Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri lohelle.
- 2.
Hienonna puolet basilikasta, ota loput talteen koristelua varten. Sekoita hienonnettu basilika ja loput ainekset. Levitä lohelle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lisää huuhdellut broccoliinit pellille kypsentämisen puolivälissä.
- 3.
Koristele lopulla basilikalla ja sitruunalla.
Kermainen uunilohi
arvosana4/5
30 min (josta 15 min aktiivista)
Uunilohi on helppo ja maukas koko perheen ruoka. Tässä reseptissä se kuorrutetaan sitruunan ja basilikan maustamalla crème fraîchella. Saat uunilohen ulkonäköön juhlavuutta sesongin kasviksilla.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 800 g | kirjolohifileetä (ruodotonta) |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 | ruukku basilikaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
Lisäksi | |
| broccoliinia tai parsakaalia | |
| sitruunaviipaleita | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Nosta lohifilee pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri lohelle.
Määrä Ainesosa 800 g kirjolohifileetä (ruodotonta) 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Hienonna puolet basilikasta, ota loput talteen koristelua varten. Sekoita hienonnettu basilika ja loput ainekset. Levitä lohelle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lisää huuhdellut broccoliinit pellille kypsentämisen puolivälissä.
Määrä Ainesosa 1 ruukku basilikaa 150 g (1 prk) ranskankermaa (crème fraîche) 1 rkl sitruunanmehua 1 rkl sinappia 1 tl hunajaa broccoliinia tai parsakaalia - 3
Koristele lopulla basilikalla ja sitruunalla.
Määrä Ainesosa sitruunaviipaleita
Ravintosisältö
375
Energiaa kcal
1570
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,4 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
—
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
375
Energiaa kcal
1570
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
7,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,4 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
—
Kuituja
30,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku basilikaa, broccoliinia tai parsakaalia, sitruunaviipaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























