Tavallisen kuumaan veteen valmistetun kahvin sijaan kahvijuoman voi myös tehdä hitaasti uuttamalla kahvijauheen aromit kylmään veteen. Näin saatu kahvi on maultaan lempeää, ja joidenkin kokemusten mukaan se on myös vatsalle ystävällisempää kuin perinteinen kahvi. Kylmäuutettu kahvi säilyy jääkapissa hyvänä noin viikon, ja sitä kannattaa siis kerralla tehdä koko viikon satsi.
Appelsiinikahvi kylmäuutetusta kahvista
Kylmäuutettu kahvi ja muut trendikkäät kahvijuomat
Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.7.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Mitä on kylmäuutettu kahvi ja miten sitä valmistetaan? Katso myös uudet tavat nauttia kahvia: mausta kylmäuutettu kahvi appelsiinilla, valmista kylmästä kahvista ja jäätelöstä booli juhlavieraille, mausta kahvi nutellalla tai glögin tapaan.
Kylmäuutetun kahvin ohje
Tee kylmäuutettu kahvi näin:
Mittaa kannelliseen astiaan litra kylmää, raikasta vettä. Sekoita joukkoon 100 g keskipaahtoista kahvia. Anna kahvin uuttua 10–12 tuntia jääkaapissa. Suodata kahvi suodatinpaperin läpi. Suodatinpaperin voi joutua vaihtamaan pari kertaa suodatuksen aikana tukkeutumisen vuoksi.
Nauti kahvi sellaisenaan tai maidon kanssa. Se on myös mainio jääkahvin, pirtelöiden ja erilaisten kahvidrinkkien pohja.







