Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiinikahvi kylmäuutetusta kahvista

Kylmäuutettu kahvi ja muut trendikkäät kahvijuomat

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Mitä on kylmäuutettu kahvi ja miten sitä valmistetaan? Katso myös uudet tavat nauttia kahvia: mausta kylmäuutettu kahvi appelsiinilla, valmista kylmästä kahvista ja jäätelöstä booli juhlavieraille, mausta kahvi nutellalla tai glögin tapaan.

Tavallisen kuumaan veteen valmistetun kahvin sijaan kahvijuoman voi myös tehdä hitaasti uuttamalla kahvijauheen aromit kylmään veteen. Näin saatu kahvi on maultaan lempeää, ja joidenkin kokemusten mukaan se on myös vatsalle ystävällisempää kuin perinteinen kahvi.  Kylmäuutettu kahvi säilyy jääkapissa hyvänä noin viikon, ja sitä kannattaa siis kerralla tehdä koko viikon satsi.

Kylmäuutetun kahvin ohje

Tee kylmäuutettu kahvi näin:

Mittaa kannelliseen astiaan litra kylmää, raikasta vettä. Sekoita joukkoon 100 g keskipaahtoista kahvia. Anna kahvin uuttua 10–12 tuntia jääkaapissa. Suodata kahvi suodatinpaperin läpi. Suodatinpaperin voi joutua vaihtamaan pari kertaa suodatuksen aikana tukkeutumisen vuoksi.

Nauti kahvi sellaisenaan tai maidon kanssa. Se on myös mainio jääkahvin, pirtelöiden ja erilaisten kahvidrinkkien pohja.

Katso kahvijuomien reseptit

Kiinnostaako kahvi?