Lämmittävä lihamenu talven juhliin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould, Yhteishyvä
Julkaistu: 12.10.2020
|
Muokattu: 30.1.2025
Talvisessa lihamenussa maistuvat sesongin juurekset ja ruusukaali. Tee alkuun tavallista rouheampi caesarsalaatti, tarjoile pääruokana täytettyä naudanpaistia uunikasvisten kanssa ja päätä menu mehevillä sacher-mokkapaloilla. Tämä talvinen juhlamenu sopii erinomaisesti esimerkiksi pyhäinpäivän ja itsenäisyyspäivän viettoon.

Alkuun rouskuva caesarsalaatti ruusukaalista

Pannulla paistetut ruusukaalin lehdet korvaavat romainesalaatin tässä caesarin talviversiossa. Tarjoile juhlava salaatti alkuruokana tai pääruoan lisukkeena.

Caesarsalaatti ruusukaalista
Caesarsalaatti ruusukaalista

Caesarsalaatti ruusukaalista

Pääruoaksi täytetty naudanpaisti juuresten ja leipäjuuston kanssa

Yrttimarinoitu naudanpaisti saa juhlapäivänä seurakseen uunikasviksia ja leipäjuustoa. Kypsennä paisti makusi mukaan punertavaksi tai täysin kypsäksi.

Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset
Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset

Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset

Menun makea päätös: mangon maustamat sacher-mokkapalat

Kaksi klassikkoleivonnaista yhdessä kakussa – täydellistä! Sacher-mokkapaloissa kahvi-suklaakuorrutteen alta löytyy aprikoosihillokerros ja taikinaan on piilotettu vielä toinenkin hedelmäinen herkku, paloiksi pilkottu mango.

Katso kaikki ideat ja reseptit pyhäinpäivään