Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmittävä lihamenu talven juhliin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould, Yhteishyvä
Julkaistu: 12.10.2020
|
Muokattu: 2.11.2023
Talvisessa lihamenussa maistuvat sesongin juurekset ja ruusukaali. Tee alkuun tavallista rouheampi caesarsalaatti, tarjoile pääruokana täytettyä naudanpaistia uunikasvisten kanssa ja päätä menu mehevillä sacher-mokkapaloilla. Tämä talvinen juhlamenu sopii erinomaisesti esimerkiksi pyhäinpäivän ja itsenäisyyspäivän viettoon.

Alkuun rouskuva caesarsalaatti ruusukaalista

Pannulla paistetut ruusukaalin lehdet korvaavat romainesalaatin tässä caesarin talviversiossa. Tarjoile juhlava salaatti alkuruokana tai pääruoan lisukkeena.

Pääruoaksi täytetty naudanpaisti juuresten ja leipäjuuston kanssa

Yrttimarinoitu naudanpaisti saa juhlapäivänä seurakseen uunikasviksia ja leipäjuustoa. Kypsennä paisti makusi mukaan punertavaksi tai täysin kypsäksi.

Menun makea päätös: mangon maustamat sacher-mokkapalat

Kaksi klassikkoleivonnaista yhdessä kakussa – täydellistä! Sacher-mokkapaloissa kahvi-suklaakuorrutteen alta löytyy aprikoosihillokerros ja taikinaan on piilotettu vielä toinenkin hedelmäinen herkku, paloiksi pilkottu mango.

Katso kaikki ideat ja reseptit pyhäinpäivään