Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lämmittävä lihamenu talven juhliin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 12.10.2020
|
Muokattu: 12.10.2020
Talvisessa lihamenussa maistuvat sesongin maut: sipulit, juurekset ja ruusukaali. Tee alkuun tavallista rouheampi caesarsalaatti, tarjoile pääruokana naudanapaistia ja paahdettua juuripersiljaa ja päätä menu mehevillä sacher-mokkapaloilla. Tämä talvinen juhlamenu sopii erinomaisesti esimerkiksi pyhäinpäivän ja itsenäisyyspäivän viettoon.

Alkuun rouskuva caesarsalaatti ruusukaalista

Pannulla paistetut ruusukaalin lehdet korvaavat romainesalaatin tässä caesarin talviversiossa. Tarjoile juhlava salaatti alkuruokana tai pääruoan lisukkeena.

Pääruoaksi juhlava naudanpaisti karamellisoiduilla sipuleilla

Naudanpaisti saa juhlapäivänä seurakseen karamellisoituja banaanisalottisipuleita ja herkullisen mausteliemen. Kypsennä paisti makusi mukaan punertavaksi tai täysin kypsäksi.

Lisukkeeksi paahdettua juuripersiljaa

Tunnetko jo juuripersiljan? Hoikka juures näyttää pieneltä palsternakalta, mutta maistuu juuriselleriltä ja persiljalta. Herkullinen juures on omiaan liharuokien seuraksi, etenkin uunissa paahdettuna.

Menun makea päätös: mangon maustamat sacher-mokkapalat

Kaksi klassikkoleivonnaista yhdessä kakussa – täydellistä! Sacher-mokkapaloissa kahvi-suklaakuorrutteen alta löytyy aprikoosihillokerros ja taikinaan on piilotettu vielä toinenkin hedelmäinen herkku, paloiksi pilkottu mango.

Katso kaikki ideat ja reseptit pyhäinpäivään