Leikkaa leipäviipaleista sokeripalan kokoisia kuutioita. Kuumenna öljy (0,5 dl) pannulla. Lisää leipäkuutiot ja yrttiseos. Paista käännellen 6–7 minuuttia, kunnes leivät muuttuvat rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Siirrä leipäpalat kulhoon ja jätä pannu odottamaan ruusukaalien paahtamista.
Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa öljyä lukuun ottamatta kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kapeaan korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sileäksi. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä koko ajan.
Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Irrota helposti irtoavat lehdet ja suikaloi tiivis sisus. Paahda lehtiä ja suikaleita kuumalla pannulla sekoitellen 4–5 minuuttia. Siirrä tarjoiluvadille. Höylää juusto lastuiksi.
Sekoita ruusukaalien joukkoon krutongit ja juustolastut. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki: Klassinen caesarsalaatti syntyy vaihtamalla ruusukaalit romainesalaattiin.
Hyvästi hävikki: Käytä krutonkien valmistamiseen kuivahtaneet leipäpalat
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2570
614
48,3 g
8,8 g
23,5 g
5,5 g
5,5 g
18,8 g
1,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl välimeren yrttiseosta .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli