Caesarsalaatti ruusukaalista | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Caesarsalaatti ruusukaalista
Play

Caesarsalaatti ruusukaalista

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassikkosalaatti valmistuu tällä kertaa ruusukaaleista. Mehevässä caesarsalaatissa riittää makujen sinfoniaa. Suunmyötäinen salaatti valmistuu rouskuvista ruusukaaleista, kipakasta kastikkeesta, yrttisistä krutongeista sekä vahvasta juustosta.

Ainekset

600 g
(2 pkt) ruusukaaleja
100 g
(0.5 pkt) ) parmesaanijuustoa

kastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
4 kpl
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
sinappia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
1 tl
hunajaa
1 dl
rypsiöljyä

krutongit

4 kpl
paahtoleipäviipaletta
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
välimeren yrttiseosta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa leipäviipaleista sokeripalan kokoisia kuutioita. Kuumenna öljy (0,5 dl) pannulla. Lisää leipäkuutiot ja yrttiseos. Paista käännellen 6–7 minuuttia, kunnes leivät muuttuvat rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Siirrä leipäpalat kulhoon ja jätä pannu odottamaan ruusukaalien paahtamista.

4 kpl
paahtoleipäviipaletta
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
välimeren yrttiseosta
2

Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa öljyä lukuun ottamatta kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kapeaan korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sileäksi. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä koko ajan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
4 kpl
anjovisfileetä
2 rkl
sitruunanmehua
1 tl
sinappia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
1 tl
hunajaa
1 dl
rypsiöljyä
3

Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Irrota helposti irtoavat lehdet ja suikaloi tiivis sisus. Paahda lehtiä ja suikaleita kuumalla pannulla sekoitellen 4–5 minuuttia. Siirrä tarjoiluvadille. Höylää juusto lastuiksi.

600 g
(2 pkt) ruusukaaleja
100 g
(0.5 pkt) ) parmesaanijuustoa
4

Sekoita ruusukaalien joukkoon krutongit ja juustolastut. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Vinkki: Klassinen caesarsalaatti syntyy vaihtamalla ruusukaalit romainesalaattiin.

Hyvästi hävikki: Käytä krutonkien valmistamiseen kuivahtaneet leipäpalat

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.9.2020
Muokattu: 12.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2570

614

48,3 g

8,8 g

23,5 g

5,5 g

5,5 g

18,8 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl välimeren yrttiseosta .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli