Caesarsalaatti ruusukaalista

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Klassikkosalaatti valmistuu tällä kertaa ruusukaaleista. Mehevässä caesarsalaatissa riittää makujen sinfoniaa. Suunmyötäinen salaatti valmistuu rouskuvista ruusukaaleista, kipakasta kastikkeesta, yrttisistä krutongeista sekä vahvasta juustosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(2 pkt) ruusukaaleja
100 g(0,5 pkt) parmesaanijuustoa

KASTIKE

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplkananmuna
4 kplanjovisfileetä
2 rklsitruunanmehua
1 tlsinappia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa
1 tlhunajaa
1 dlrypsiöljyä

KRUTONGIT

4 kplpaahtoleipäviipaletta
1/2 dlrypsiöljyä
1 rklvälimeren yrttiseosta

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leipäviipaleista sokeripalan kokoisia kuutioita. Kuumenna öljy (0,5 dl) pannulla. Lisää leipäkuutiot ja yrttiseos. Paista käännellen 6–7 minuuttia, kunnes leivät muuttuvat rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Siirrä leipäpalat kulhoon ja jätä pannu odottamaan ruusukaalien paahtamista.

    MääräAinesosa
    4 kplpaahtoleipäviipaletta
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 rklvälimeren yrttiseosta
  2. 2

    Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa öljyä lukuun ottamatta kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kapeaan korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sileäksi. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä koko ajan.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplkananmuna
    4 kplanjovisfileetä
    2 rklsitruunanmehua
    1 tlsinappia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    1 tlhunajaa
    1 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Irrota helposti irtoavat lehdet ja suikaloi tiivis sisus. Paahda lehtiä ja suikaleita kuumalla pannulla sekoitellen 4–5 minuuttia. Siirrä tarjoiluvadille. Höylää juusto lastuiksi.

    MääräAinesosa
    600 g(2 pkt) ruusukaaleja
    100 g(0,5 pkt) parmesaanijuustoa
  4. 4

    Sekoita ruusukaalien joukkoon krutongit ja juustolastut. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Vinkki: Klassinen caesarsalaatti syntyy vaihtamalla paahdetut ruusukaalit romainesalaattiin.

Hyvästi hävikki: Käytä krutonkien valmistamiseen kuivahtaneet leipäpalat

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Laura Riihelä
22.9.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä