Caesarsalaatti ruusukaalista
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Klassikkosalaatti valmistuu tällä kertaa ruusukaaleista. Mehevässä caesarsalaatissa riittää makujen sinfoniaa. Suunmyötäinen salaatti valmistuu rouskuvista ruusukaaleista, kipakasta kastikkeesta, yrttisistä krutongeista sekä vahvasta juustosta.
| 600 g | (2 pkt) ruusukaaleja |
| 100 g | (0,5 pkt) parmesaanijuustoa |
| KASTIKE | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| KRUTONGIT | |
| 4 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | välimeren yrttiseosta |
- 1.
Leikkaa leipäviipaleista sokeripalan kokoisia kuutioita. Kuumenna öljy (0,5 dl) pannulla. Lisää leipäkuutiot ja yrttiseos. Paista käännellen 6–7 minuuttia, kunnes leivät muuttuvat rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Siirrä leipäpalat kulhoon ja jätä pannu odottamaan ruusukaalien paahtamista.
- 2.
Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa öljyä lukuun ottamatta kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kapeaan korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sileäksi. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä koko ajan.
- 3.
Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Irrota helposti irtoavat lehdet ja suikaloi tiivis sisus. Paahda lehtiä ja suikaleita kuumalla pannulla sekoitellen 4–5 minuuttia. Siirrä tarjoiluvadille. Höylää juusto lastuiksi.
- 4.
Sekoita ruusukaalien joukkoon krutongit ja juustolastut. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Klassikkosalaatti valmistuu tällä kertaa ruusukaaleista. Mehevässä caesarsalaatissa riittää makujen sinfoniaa. Suunmyötäinen salaatti valmistuu rouskuvista ruusukaaleista, kipakasta kastikkeesta, yrttisistä krutongeista sekä vahvasta juustosta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (2 pkt) ruusukaaleja |
| 100 g | (0,5 pkt) parmesaanijuustoa |
KASTIKE | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 4 kpl | anjovisfileetä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 tl | sinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
KRUTONGIT | |
| 4 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | välimeren yrttiseosta |
Valmistus
- 1
Leikkaa leipäviipaleista sokeripalan kokoisia kuutioita. Kuumenna öljy (0,5 dl) pannulla. Lisää leipäkuutiot ja yrttiseos. Paista käännellen 6–7 minuuttia, kunnes leivät muuttuvat rapeiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Siirrä leipäpalat kulhoon ja jätä pannu odottamaan ruusukaalien paahtamista.
Määrä Ainesosa 4 kpl paahtoleipäviipaletta 1/2 dl rypsiöljyä 1 rkl välimeren yrttiseosta - 2
Kuori valkosipulinkynsi. Mittaa öljyä lukuun ottamatta kastikkeen ainekset sauvasekoittimen kapeaan korkeareunaiseen astiaan. Soseuta sileäksi. Lisää öljy ohuena nauhana sauvasekoittimen käydessä koko ajan.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl kananmuna 4 kpl anjovisfileetä 2 rkl sitruunanmehua 1 tl sinappia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa 1 tl hunajaa 1 dl rypsiöljyä - 3
Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa kannat pois. Irrota helposti irtoavat lehdet ja suikaloi tiivis sisus. Paahda lehtiä ja suikaleita kuumalla pannulla sekoitellen 4–5 minuuttia. Siirrä tarjoiluvadille. Höylää juusto lastuiksi.
Määrä Ainesosa 600 g (2 pkt) ruusukaaleja 100 g (0,5 pkt) parmesaanijuustoa - 4
Sekoita ruusukaalien joukkoon krutongit ja juustolastut. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Vinkki: Klassinen caesarsalaatti syntyy vaihtamalla paahdetut ruusukaalit romainesalaattiin.
Hyvästi hävikki: Käytä krutonkien valmistamiseen kuivahtaneet leipäpalat
Ravintosisältö
589
Energiaa kcal
2465
Energiaa kj
46,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
589
Energiaa kcal
2465
Energiaa kj
46,8 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,5 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























