Perinteisten lusikkaleipien ainutlaatuisen maun salaisuus on pähkinäiseksi ruskistettu voi. Väliin sivellään ohut kerros hilloa ja lopuksi leivät kieritellään erikoishienossa kidesokerissa. Mureat pikkuleivät maistuvat juhlissa ympäri vuoden. Pikkuleipien kuoret säilyvät hyvin pakkasessa, mutta säästä täyttäminen ja sokerissa kierittely tarjoilupäivään.
Lusikkaleivät ovat klassikko! Näin teet ne mummon tapaan tai uusilla täytteillä
1. Perinteiset lusikkaleivät
2. Täytä klassiset lusikkaleivät luumumarmeladilla
Täytä joululusikkaleivät luumumarmeladilla ja koristele pikeerillä – tai pyörittele perinteiseen tapaan sokerissa.
3. Raikkaat lemon curd -lusikkaleivät
Lemon curd on alun perin englantilainen, sitruunasta, voista, sokerista ja kananmunista tehty vastustamattoman silkkinen sitruunatahna. Briteissä tahnaa sivellään iltapäiväteen skonssien päälle ja käytetään monipuolisesti leivonnassa. Se sopii myös iki-ihanien lusikkaleipien täytteeksi. Kokeile täytteeksi myös kotimaisista herukoista keitettyä herukkacurdia!
4. Suklaanystävän lusikkaleivät
Näissä lusikkaleivissä on suklaata kahdessa muodossa: kaakaojauheena taikinassa ja täytteenä leipien välissä. Suklaiset lusikkaleivät sopivat erityisen hyvin ystävänpäivään ja jouluun, mutta maistuvat suklaata rakastavat juhlahetkissä ympäri vuoden.
Lahjaksi, myyjäisiin, joulupöytään – katso kaikki reseptit joulun leivonnaisiin
Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan
Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.