Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lusikkaleivät ovat klassikko! Näin teet ne mummon tapaan tai uusilla täytteillä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.11.2019
|
Muokattu: 17.11.2022
Mureat lusikkaleivät ovat pikkuleipien parhaimmistoa. Tee perinteiset hillolla täytetyt lusikkaleivät mummon resepteillä tai kokeile jotain uutta. Jouluna herkutellaan luumutäytteisillä lusikkaleivillä. Modernit lusikkaleivät saavat täytteekseen raikasta lemon curd -sitruunatahnaa tai pähkinäistä suklaalevitettä.

1. Perinteiset lusikkaleivät

Perinteisten lusikkaleipien ainutlaatuisen maun salaisuus on pähkinäiseksi ruskistettu voi. Väliin sivellään ohut kerros hilloa ja lopuksi leivät kieritellään erikoishienossa kidesokerissa. Mureat pikkuleivät maistuvat juhlissa ympäri vuoden. Pikkuleipien kuoret säilyvät hyvin pakkasessa, mutta säästä täyttäminen ja sokerissa kierittely tarjoilupäivään.

2. Täytä klassiset lusikkaleivät luumumarmeladilla

Täytä joululusikkaleivät luumumarmeladilla ja koristele pikeerillä – tai pyörittele perinteiseen tapaan sokerissa.

3. Raikkaat lemon curd -lusikkaleivät

Lemon curd on alun perin englantilainen, sitruunasta, voista, sokerista ja kananmunista tehty vastustamattoman silkkinen sitruunatahna. Briteissä tahnaa sivellään iltapäiväteen skonssien päälle ja käytetään monipuolisesti leivonnassa. Se sopii myös iki-ihanien lusikkaleipien täytteeksi. Kokeile täytteeksi myös kotimaisista herukoista keitettyä herukkacurdia!

4. Suklaanystävän lusikkaleivät

Näissä lusikkaleivissä on suklaata kahdessa muodossa: kaakaojauheena taikinassa ja täytteenä leipien välissä. Suklaiset lusikkaleivät sopivat erityisen hyvin ystävänpäivään ja jouluun, mutta maistuvat suklaata rakastavat juhlahetkissä ympäri vuoden.

Lahjaksi, myyjäisiin, joulupöytään – katso kaikki reseptit joulun leivonnaisiin

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.