Lammastagine

Nappaa talteen!
| 1 kg | pakastettua lampaanpaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 tl | inkivääriä raastettuna |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | öljyä |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| 2 rkl | öljy-margariiniseosta |
| Vuokaan: | |
| 4 dl | vettä |
| Lisäksi: | |
| 4 kpl | päärynää |
| 1 dl | manteleita |
| Pinnalle: | |
| tuoretta korianteria | |
| Vuokaan | |
| couscousia | |
- 1.
Ota paisti sulamaan 1-2 vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin. Ota liha huoneenlämpöön ja poista paistista ylimääräinen rasva ja kalvot. Paloittele liha. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Murskaa kuminansiemenet huhmaressa, lisää mustapippurirouhe, kaneli, suola, inkivääri, valkosipuli ja öljy. Sekoita mausteet tasaiseksi tahnaksi ja lisää se lihapalojen joukkoon. Anna lihojen maustua jääkaapissa tai kypsennä heti kuumalla pannulla kahdessa erässä öljy-margariiniseoksessa. Kuullota myös sipulit. Kaada lihat ja sipulit taginepataan tai kannelliseen uuniastiaan. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät, n. 4 dl. Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut päärynät. Kuumenna uunissa noin 15 minuuttia. Paahda pannulla halutessasi padan pinnalle vielä manteleita ja lisää tuoretta korianteria. Tarjoa ruoka couscousin kanssa. Katso valmistusohje pakkauksesta.
Lammastagine
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | pakastettua lampaanpaistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 tl | inkivääriä raastettuna |
| 3 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 tl | mustapippurirouhetta |
| 2 tl | kanelia |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1 rkl | öljyä |
Paistamiseen: | |
| 2 rkl | öljy-margariiniseosta |
Vuokaan: | |
| 4 dl | vettä |
Lisäksi: | |
| 4 kpl | päärynää |
| 1 dl | manteleita |
Pinnalle: | |
| tuoretta korianteria | |
Vuokaan | |
| couscousia | |
Valmistus
- 1
Ota paisti sulamaan 1-2 vuorokautta aikaisemmin jääkaappiin. Ota liha huoneenlämpöön ja poista paistista ylimääräinen rasva ja kalvot. Paloittele liha. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet. Murskaa kuminansiemenet huhmaressa, lisää mustapippurirouhe, kaneli, suola, inkivääri, valkosipuli ja öljy. Sekoita mausteet tasaiseksi tahnaksi ja lisää se lihapalojen joukkoon. Anna lihojen maustua jääkaapissa tai kypsennä heti kuumalla pannulla kahdessa erässä öljy-margariiniseoksessa. Kuullota myös sipulit. Kaada lihat ja sipulit taginepataan tai kannelliseen uuniastiaan. Lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät, n. 4 dl. Kypsennä pataa uunissa 175 asteessa noin 2 tuntia. Lisää pataan kuoritut ja lohkotut päärynät. Kuumenna uunissa noin 15 minuuttia. Paahda pannulla halutessasi padan pinnalle vielä manteleita ja lisää tuoretta korianteria. Tarjoa ruoka couscousin kanssa. Katso valmistusohje pakkauksesta.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












