Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Satokauden tähti: Porkkanakakun ja juustokakun yhdistelmä on vastustamaton

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.7.2023
|
Muokattu: 20.7.2023
Mikä on mehevän kostea ja makea, ja viimeistellään täydellisen paksulla ja täyteläisellä tuorejuustokuorrutteella? Porkkanakakku tietenkin!

Tämä satokauden tähti ei ole aivan tavallinen porkkanakakku. Jos mahdollista, se on vielä herkullisempi, sillä resepti yhdistää vaniljaisen juustokakkukerroksen mehevään porkkanakakkupohjaan ja tuorejuustokuorrutukseen.

Resepti saattaa ensi vaikutelmalta kuulostaa monimutkaiselta, mutta et tarvitse valmistuksessa edes sähkövatkainta.

Kakku aloitetaan valmistamalla porkkanakakkutaikina, johon tulee runsaat 3–4 porkkanaa raastettuna. Taikina maustetaan kardemummalla, kanelilla ja inkiväärillä. Sen jälkeen rahkaisen juustokakkutaikinan täytteet vatkataan sekaisin.

Taikina kaadetaan kakkuvuokaan ensin ja sen päälle juustokakkutäyte. Kakku saa paistua uunin alatasolla hieman alle tunnin ja sen jälkeen vetäytyä rauhassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa. Ennen tarjoilua kakulle tehdään vielä tuttu tuorejuustokuorrute. Kakun voi koristella pähkinärouheella ja syötävillä kukilla.

Leivo kesän mehevin kakku!