Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sulata, kauli ja täytä - näin leivot maailman helpoimmat suolaiset piirakat

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.10.2022
|
Muokattu: 10.10.2022
Saat superhelpot suolaiset piirakat uuniin alle vartissa, kun nappaat kaupasta mukaan paketillisen Kotimaista-piirakkataikinaa ja täytteet, jotka voit käyttää suoraan pakkauksista.

Savukalapiirakka

Saunapäivän huikopalana maistuu helppo kalapiiras. Sekoita purkilliseen kermaviiliä yksi kananmuna ja pari ruokalusikallista hienonnettua tilliä. Levitä seos piirasvuokaan kaulitulle piirakkataikinalle. Nostele pinnalle purkillinen leppäsavukalasäilykettä ja kapriksia. Täytteeseen ei tarvitse lisätä suolaa, sillä kalasäilyke ja kaprikset tuovat piiraaseen sopivan suolaisuuden. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja haukkaa lämpimänä tai kylmänä - piirakan maut syventyvät jääkaapissa, joten sen voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin.

Tomaattiempanadat

Leivo viikonloppuvieraille vegaanisia empanadoja! Ota ohueksi kaulitusta piirakkataikinasta muotilla ympyröitä. Sipaise niille yrttipestoa ja lisää vegaanisia ”juustokuutioita”, viipaloitu minitomaatti ja basilikanlehti. Taita puolikuiksi, nipistä reunat tiukasti kiinni haarukan avulla, voitele vedellä tai rypsiöljyllä ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jos aikaa täytteen tekoon on enemmän, kurkkaa myös nyhtökaura-kasvisempanadojen resepti.

Muna-pekonipiirakat

Paista aamiaisen uunimunakkaat pikku piirakoihin ja kutsu ystävät brunssille! Täytä annosvuokiin kaulitut piirakkataikinat tuorejuustolla, johon on sekoitettu pinaattia, paahdettuja pekonikuutioita ja kananmuna. Mausta täyte pienellä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää. Voit vaihdella piiraiden makua kokeilemalla erilaisia maustettuja tuorejuustoja. Kasvissyöjille sopivan version saat, kun vaihdat täytteen pekonin pieneksi kuutioituun ja paahdettuun savutofuun.

Katso lisää Kotimaista-sarjan reseptejä