Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Instagramissa ei ole voinut välttyä tunnisteelta #käärijätorttu. Leena Karhusen (kuva vasemmalla) käärijätortun leikattu pääty paljastaa hienosti ananaksesta ja kookoshiutaleista koostuvan täytteen. Essi Valtasen (oikealla ylhäällä) leipomuksessa pääty on suljettu nyyttimäisesti. Instagram-käyttäjä elinamme (kuva oikealla alhaalla) on maustanut käärijätorttuaan hieman kookosliköörillä.

Tällaisia käärijätorttuja Yhteishyvän lukijat ovat taikoneet – katso inspiroivat Instagram-kuvat

Teksti:
Juho Kahilainen ja Maarit Rasi
Kuvat:
Leena Karhunen (@lieppulee), Essi Valtanen (@essivalt), @elinamme, Juha Lampimäki (@juha_lampimaeki), Loppasuut (@loppasuut), Helena Toivanen, Riikka Luostarinen / Torkinmäen koulu ja päiväkoti
Julkaistu: 28.4.2023
|
Muokattu: 13.7.2023
Käärijätorttu on löytänyt tiensä yhä useampaan kotikeittiöön – ja sitä kautta myös sosiaaliseen mediaan.

Leipomisen kuuluu olla hauskaa! Yhteishyvän käärijätortun resepti on saanut sekä viisufanit että kotileipurit tarttumaan kaulimeen. Ja koska lopputuote on valokuvauksellinen, #käärijätorttu on ottanut haltuun myös Instagramin.

Instagram-käyttäjä @elinamme kuvaili tortun makua supersöpöksi. ”Hauska sanaleikki ja hyvät ainekset, oli pakko testata!”

Essi Valtasen (@essivalt) mielestä idea oli hauska, mutta maku liian makea. ”Otetaan piña coladat sitten lasista viisuiltana.”

Viini- ja olutblogi Loppasuut kuvailee käärijätorttua Instagramissa seuraavalla tavalla: ”Ensimmäinen kokeilu sokerimassan kanssa onnistui ihan hyvin, ja ananas-kookostäyte on raikas. Mukaan saattoi lirahtaa myös hieman rommia...”

Helena Toivanen inspiroitui reseptistä niin, että päätyi pääsiäisenä tekemään piña colada -täytteen lisäksi toisen tortun mämmi-vanilja-täytteellä.

Kotitalousopettaja Riikka Luostarinen teki Kokkolassa oppilaidensa kanssa niin ikään hienoja käärijätorttuja. Kuvat julkaistiin tietenkin Instagramissa. ”Eilen seiskojen köksän tunnilla leivottiin Käärijä-torttuja! Aika herkullisen näköisiä, eiks vaan?”

Ja jos et vielä ole itse kokeillut, niin nappaa resepti tästä!